Talán nem is gondolnád, de a reggeli készülődés közben magadra kapott ruháid és kiegészítőid tudat alatt nemcsak téged, de környezeted is befolyásolja. Minden embernek megvan a maga előszeretettel viselt árnyalata. Ennek számtalan egyéb oka lehet: abban érzi magát kényelmesen vagy éppen szexinek. Ez a szín pedig akár tükörként szolgál személyiségedről a környezetedben élőknek.

Sárga

A legsugárzóbb árnyalat a színskálán, amely viselőjét is ragyogóvá varázsolja. A sárga jókedvet és boldogságot sugároz. Azok az emberek, akik előszeretettel viselik magukon ezt a színt, azokat alkotói vénával és hatalmas képzelőerővel áldotta meg a sors. Kedvelik a kreatív tevékenységeket, illetve gyakran művészi hajlammal is rendelkeznek, amit számos formában ki is élnek. Optimizmusa, fiatalossága könnyen magával ragadja környezetét. A sárgát negatív megközelítések az irigység színeként szokták emlegetni.

Narancssárga

Az egyedüli szín, amely egy gyümölcsről kapta nevét. Aki ezt az árnyalatot viseli legszívesebben, az szeret társaságba járni. Általában hatalmas baráti körrel rendelkezik. Ritkán van egyedül, hiszen életvidám, energikus személyisége sok embert vonz maga köré. A kihívások életének alapelemei, mindig szüksége van valamilyen megmérettetésre, legyen az akár fizikai, akár szellemi. Kutatások igazolják, hogy rosszkedv esetén is hatásos, hiszen viselőjét azonnal jobb hangulatba hozza ez a vidám árnyalat.

Piros

Ez az erőteljes színárnyalat azonnal viselőjére irányítja a figyelmet. Aki előszeretettel hordja magán, azt gyakran okosnak, bátornak, energikusnak és szenvedélyesnek tartják. Optimista személyiséggel rendelkezik, aki imád reflektorfénybe kerülni. Az életet maximálisan élvezik és kihasználják. Állhatatosságuknak és makacsságuknak köszönhetően könnyen elérik az általuk kitűzött célokat. A piros a szerelem színe és a tűz jelképe is. Negatív megközelítésben a haraggal párosítják.

Rózsaszín

A finomság, kedvesség és a nyugalom színe. Aki szívesen bújik pink ruhákba, az kedveli a harmóniát maga körül. Rendkívül érzékeny, és sokat törődik nemcsak a saját, de környezetében élők érzéseivel is. Mélyen elítélik a durvaságot és az agresszió minden formáját. Nem szeretnek vitákba bonyolódni, ezért kerülik a konfliktusokat és könnyen meg is bocsátanak. Szeretni és szeretve lenni a lételemük. Szükségük van arra, hogy érezzék, elfogadják őket. Nem hiába öltöztetik előszeretettel a kislányokat ebbe az árnyalatba: az összes nőiesnek tartott tulajdonságot magába foglalja a rózsaszín.

Zöld

Ez frissítő színárnyalat Kiegyensúlyozottságot és nyugalmat közvetít a viselőjéről. Az új életet, egy másik kezdetet is zölddel szokták szimbolizálni. Kutatások igazolják, hogy a színskála ezen árnyalata fokozza a nyugalmat, segít ellazulni és pihenni is. Akiknek a zöld a kedvenc színük, azok gyengédek, kitartóak és becsületesek. Fontosnak tartják, hogyan vélekedik róluk környezetük és vigyáznak hírnevükre. Érzelmes, gondoskodó személyiségről is árulkodik ez a szín, aki féltőn óvja szeretteit.

Kék

A nyugalom és békesség árnyalata. Aki előszeretettel viseli ezt a színt, az elégedett, kiegyensúlyozott személyiséggel rendelkezik. Szeretik, ha körülöttük harmónia uralkodik. Megbízhatóak és tehetségesek, akikre minden helyzetben lehet számítani. Érzékenyek és empatikusak is, képesek mások szemszögéből szemlélni a dolgokat. Állásinterjúra érdemes ebbe a színbe bújni, mivel bizalmat, higgadtságot és bölcsességet közvetít.

Lila

Régen a gazdag, tehetős emberek öltöztek előszeretettel lilába, ezzel is jelképezték nemesi, esetleg királyi származásukat. Ma is a fenség színének vélik sokan. Aki előszeretettel öltözik lilába, azok kreatív személyiséggel rendelkeznek, esetleg művészi vénával is megáldotta őket a sors. Igazi egyéniségek, akik szeretnek különcködni és sokszor elég furcsa dolgokat csinálnak. Ettől kissé titokzatosnak, esetleg misztikusnak is tűnhetnek.

Fekete

Erőt közvetítő szín, nemhiába választanak maguknak fekete öltönyt a komolyabb üzletemberek. Kifinomult ízlésről árulkodik, ha ez a kedvenc színünk, ezen felül titokzatosságot is kölcsönöz viselőjének. Érzékeny, befelé forduló személyiséget is jelent, aki gondosan ügyel rá, hogy a külvilág számára ne derüljön fény mély érzéseire. Méltóságteljesek, és sokszor túl szigorúak mind önmagukhoz, mind mások iránt. A fekete egyes kultúrákban a gyász, a szomorúság színe is.

Fehér

Az ártatlanság, a tisztaság és a természetesség színe. Akik szeretnek fehérbe bújni, azok általában szervezett életet élnek és logikusan gondolkoznak. Gyűlölik a szervezetlenséget és a káoszt. Pontosak, szeretnek mindent időben megcsinálni. Független, nyitott személyiségek, akiknek lételemük a szabadság. Nem túl ragaszkodóak, könnyen elengedik a múltat és nem rágódnak sokat a történteken. A fehér békét és semlegességet szimbolizál, nem hiába számít a megadás jelének a fehér zászló.

Forrás: femcafe.hu