Hétfő reggel megkezdődött a Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány kéthetes ingyenes nyári úszótanfolyama, amely a hátrányos helyzetű gyermekek számára ad lehetőséget arra, hogy megtanulják az úszás alapjait.

Szeri Csaba, a Rádió 7 Jó Reggelt!-jének és Kívánságműsorának egyik házigazdája ugyan már betöltötte a 26-ot, de az úszásoktatás valahogy kimaradt az életéből. Mivel itt a nyár, és kollégánk többször is a strandon szeretné tölteni a szabadidejét, ezért úgy gondolta, nem árt, ha komolyabb barátságot is kialakít a mély vízzel.

Csabi beiratkozott a tanfolyamra, és június utolsó napján már kora reggel a strandra sietett. Természetesen minden lépését figyelemmel követtük és fotóztuk. (Na jó, az öltözőben mégsem.) Nemsokára fürdőnadrágban és törölközővel felvértezve jelent meg a fedett uszodában lévő tanmedencénél.

Először a siklással ismerkedett. Árgus szemekkel figyelte Bán Sándor oktató és kollégáinak jó tanácsait. Hamar rájött, hogy nem túl jó ötlet, ha levegőt vesz a víz alatt, majd egyre magabiztosabban siklott a víz felszínén.

– Nagyon jónak tartom, hogy Vásárhelyen úszni tanítják a gyerekeket. A célom, hogy megismerjem a mell- és a gyorsúszás alapjait, de élversenyző már nem lesz belőlem – mondta az óra végén Csabi, aki mindenkit arra bíztat, hogy minél fiatalabb korban elkezdje az úszást.

Bán Sándort arról kérdeztük, munkatársunk mennyire tehetséges. – A tehetség a szorgalom függvénye. Csabi szorgalmas volt, így a legfontosabb tulajdonsággal rendelkezik ahhoz, hogy megtanuljon úszni. Remélem, hogy jövő héten már a sportmedencében láthatjuk – mondta.

Megyeri József