Olvasói levél: Márki- Zay Péter valóban kereszténydemokrata?

Somogyi János Budapesten élő, ám lélekben még mindig vásárhelyi ügyvéd az alábbi olvasói levelet juttatta el szerkesztőségünkbe, amit változtatás nélkül közlünk:

A félmilliós lakosú sheffieldi polgármester kitiltotta a brit nagyvárosból Donald Trump, amerikai elnököt.

A 28 éves, iszlám vallású, szomáliai migráns 1994-ben érkezett Nagy Brittaniába és a Zöld Párt színeiben választották polgármesterré. Már a polgármesteri választást megelőző kampányban is a globális politikai kérdések foglalkoztatták elsősorban és emellett kitartott a megválasztását követően is, mert a nagyváros csip-csup  ügyei helyett a nagypolitika kötötte le az idejének döntő részét. Keményen bírálta és bírálja az amerikai elnök politikáját a túl szigorú bevándorlási politikája, az „iszlámfóbiája”, a fehér felsőbbrendűséget valló állítólagos nézetei és más egyéb miatt.

Sok hasonlóság mutatkozik  a sheffieldi migránsbarát, ballib beállítású, globális politikai érdeklődésű polgármester és a Vásárhelyi polgármester között, de reméljük, hogy Márki-Zay Péter  még nem jutott el odáig, hogy kitiltsa Vásárhelyről Donald Trumpot, vagy Orbán Viktort, noha ez utóbbin már lehet, hogy elgondolkodott. Eddigi polgármesteri személyzeti politikája, a tőle eltérő politikai táborhoz tartozók kiszorítása az önkormányzati pozíciókból, azonban, a jövőre nézve, nem sok reményre jogosít.

Budapest, 2018. július 6.

Somogyi János