Külföldi Hírek

Agyonlőtték az egyik barcelonai gázolót

Feltöltő: Soós Kata / 2017-08-18 06:07:59

A katalán rendőrség azonosította a csütörtök délutáni Barcelonában elkövetett gázolásos merénylettel kapcsolatban őrizetbe vett gyanúsítottat, aki feltehetőleg bérelte és vezette a furgont , amellyel több tucat embert elgázolt - írta az El Público című spanyol internetes lap rendőrségi forrásokra hivatkozva.

Agyonlőtték az egyik barcelonai gázolót

A különböző sajtóforrások szerint a gyanúsított neve Driss Oukabir, aki marokkói származású francia állampolgár, eredetileg a francia Marseille-ből származik, de a Barcelonától több mint száz kilométerrel északra található Ripollban lakott, és legálisan tartózkodott Spanyolországban. A férfi büntetett előéletű, a rendőrségi források szerint 2012-ben szabadult a börtönből. Arra vonatkozó információkat, hogy korábban miért ült börtönben, a rendőrség nem közölt.

A Facebook közösségi oldalon található adatlapja alapján az elmúlt hetekben több alkalommal tett közzé bejegyzéseket, amelyekben videofelvételekkel és képekkel kiegészítve elítélte az arabok elleni “gyarmatosítást”.

Egy általa megosztott videofelvétel szerint például “a cionizmus a zsidó nép vezetését és felsőbbrendűségét hirdető mozgalom, a zsidó felszabadítás hazugságába bújtatva”.

A Facebook órákkal a merénylet után eltávolította oldaláról Oukabir adatlapját, aki több fenyegetést is kapott a támadás óta.

A rendőrség agyonlőtte az egyik gyanúsítottat

A rendőrség agyonlőtte csütörtök este Barcelonában a délutáni tömeges gázolásban részt vevő terroristák egyikét – adta hírül a Reuters brit hírügynökség a La Vanguardia című spanyol lap értesülésére hivatkozva.

A katalán rendőrség közölte, hogy kiüríti a merénylet környékét, a Las Ramblas sugárút érintett részén, mert keresi a merénylő további cinkosát vagy cinkosait. Egyes hírek szerint hárman is részt vehettek a terrorcselekményben.

A rendőrség őrizetbe vett egy férfit a Barcelonában csütörtök délután elkövetett gázolásos merénylettel kapcsolatban – közölték meg rendőrségi források a TVE spanyol közszolgálati televíziónak.

Forrás: hirado.hu