Önkormányzatok hírei

Átadták az Oldalkosár utcai óvodát - Galéria!

Feltöltő: Szabó Viktor / 2017-09-12 17:52:24

Elkészültek a felújítással, így kedden átadták az Oldalkosár utcai óvodát. Az épület közel 30 millió forintból újult meg.

Átadták az Oldalkosár utcai óvodát - Galéria!

Mint ahogy arról már beszámoltunk, a Területfejlesztési Operatív Program segítségével összesen 564 millió forintból 11 óvoda újul meg Hódmezővásárhelyen. Az első óvoda elkészült, és kedden átadásra is került.

Átadták az Oldalkosár utcai óvodát - Galéria!

A felújítási munkálatok előkészítése 2016-ban kezdődött, a munkálatok pedig 2017 tavaszán indultak. Az elmúlt években az Oldalkosár utca 4 szám alatti intézmény már átesett kisebb nagyobb korszerűsítéseket. Sor került energetikai felújításra, nyílászáró cserékre és hőszigetelésre. A Települési és Területfejlesztési Operatív Program keretében megvalósult felújítással pedig az óvoda alaprajza is megváltozott.

Átadták az Oldalkosár utcai óvodát - Galéria!

A volt szolgálati lakás helyén egy akadálymentesített mosdó készült el. Az intézmény új bejáratot is kapott, ami szintén akadálymentesített. Felújították továbbá a mosdókat, illemhelyeket, és nyílászárócserékre is sor került.

Átadták az Oldalkosár utcai óvodát - Galéria!

Első sorban az akadálymentesítés volt a fő cél. A mi óvodánkra ez különösen nagy hatással van, hiszen nagyon rég óta a mozgásukban akadályozott gyerekek fogadását is ellátjuk. Van egy só szobánk is, ami a gyerekek prevencióját szolgálja. Ezen kívül minden csoportszobának teljesen megújult a burkolata, és új festést is kaptak. Az ovisokat az esztétikus környezet mindig szépre és jóra neveli.” – mondta el Maksa Zsuzsanna, a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda Oldalkosár Utcai Tagintézményének óvodavezető-helyettese.

Átadták az Oldalkosár utcai óvodát - Galéria!Maksa Zsuzsanna

A projekt keretén belül 1 millió forint jutott eszközvásárlásra. A pénzből főleg olyan kiszolgáló eszközöket vásároltak, mint például tálaló kocsik, mosógép, mosogatógép valamint a gyerekek fektetéséhez vásároltak ágyvásznakat.

Átadták az Oldalkosár utcai óvodát - Galéria!

Örvendetes, hogy itt a belváros szívében ez az óvoda 1970 óta most végre megújult, és a XXI. századi körülményeknek megfelelően tudnak az itt dolgozók dolgozni, illetve az ide járó gyermekeknek kívánunk minél jobb körülményeket biztosítani. Én kívánom, hogy használják egészséggel.” – hangzott el Almási István, Hódmezővásárhely polgármesterének megnyitó beszédében.

Átadták az Oldalkosár utcai óvodát - Galéria!Almási István

Azon kívül, hogy az óvodások egy teljesen felújított épületet kaptak, a város vezetése egy plusz meglepetéssel is készült. Minden ovis egy cirkusz jegyet kapott Almási Istvántól és Vágó Jánostól.

Átadták az Oldalkosár utcai óvodát - Galéria!

Mindenki számára nagy öröm, hogy egy ilyen szépen felújított óvodában állhatunk most. Hódmezővásárhely önkormányzata többek között a 3-6 éves gyerekek napközbeni elhelyezési infrastruktúrájának javítását (is) tűzte ki célul. Nagyon remélem, hogy ez az egész felújítás a gyerekek, a szülők, és a pedagógusok nagy örömére történt.” – mondta el Vágó János, önkormányzati képviselő.

Átadták az Oldalkosár utcai óvodát - Galéria!Vágó János

A nagycsoportos Lilinek nagyon tetszik az új óvoda. A legjobban a babaszoba tetszik neki, ahol a barátnőivel szoktak babázni. Tetszett neki az az óvoda is, ahol a felújítás ideje alatt járt, de örül már, hogy visszaköltöztek az eredeti épületbe. Az új színek is elnyerték a kislány tetszését, így mostantól a minden további nélkül játszhatnak a barátnőkkel, és szívhatják magukba a sok tudást.

Átadták az Oldalkosár utcai óvodát - Galéria!Lili már nagycsoportba jár

 

Sz.Viktor