Önkormányzatok hírei

Az agysebészettől a várostervezésig

Feltöltő: Tudósító / 2017-09-14 11:29:16

Természettudományos élményműhely kialakítására nyert pályázati támogatást a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola. A részletekről Walterné Böngyik Terézia, az intézmény vezetője és Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere tájékoztatta a sajtó munkatársait csütörtökön délelőtt.

Az agysebészettől a várostervezésig

Az elnyert pályázat segítségével egy új, virtuális tér kialakítására fog sor kerülni a Szent István Általános Iskola, eddig még nem használt pinceszintjén. 2018 szeptemberétől, így több teremben is testközelből ismerhetik meg a diákok a természettudományokat és a városukat egyaránt, a digitális technika segítségével.

Az agysebészettől a várostervezésig

Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere elmondta, hogy fontosnak tartja, hogy a gyermekek érdeklődését a természettudományok iránt, már óvodától, általános iskolától felkeltsék.

"Egy olyan élménypedagógiai központ fog itt épülni a pályázat segítségével, ami remélhetőleg meg fogja fertőzni a hódmezővásárhelyi fiatalokat a természettudománnyal. Rájönnek, hogy azok a tantárgyak, amik nehéznek tűnnek, valójában tele vannak lehetőségekkel és olyan rejtélyekkel, amiket érdemes felfedezni." - tájékoztatott az alpolgármester.

Az agysebészettől a várostervezésig

A fejlesztés lehetővé fogja tenni, hogy a virtuális tér segítségével bemutassák Hódmezővásárhely múltjának az értékeit is. Három teremben lehet majd, egy teljesen egyedi módon megismerkedni. A részletekről Walterné Böngyik Terézia, a Szent István Általános Iskola vezetője tájékoztatott:

"Egy virtuális fal fogja az ide látogatókat várni, amin a következő termekhez is szükséges alapinformációkkal látjuk el a diákokat és az érdeklődőket. A második teremben, egy olyan interaktív pad lesz, ahol a gyerekek, akár maguk is formálhatják a városképet, tervezgethetik azt, hogyan fog kinézni Hódmezővásárhely, akár a 22. században. A harmadik teremben, virtuális sisakot kapnak a látogatók, aminek a segítségével, egy teljesen más térben próbálhatják ki a különböző szakmákat és tudományokat. Így például agysebélszkedhetnek, de akár fazekaskodhatnak is, ha szeretnének."

Az agysebészettől a várostervezésig

A közel 300 milliós beruházással kapcsolatos építkezés, felújítás a jövő év elején indulna, és szeptemberre készülne el.

Az agysebészettől a várostervezésig

n.j.