Önkormányzatok hírei

Az idősek támogatása volt a sláger

Feltöltő: Tudósító / 2017-09-13 15:43:44

A legtöbben azért fordultak szerdán Farkas Éva Erzsébet polgármesterhez, mert a makói testület nemrég hozott döntése iránt érdeklődtek. A szerdai fogadóórán a 70 éven felülieknek járó megemelt támogatás mellett szóba került még a lakhatás, a munkalehetőség, de az is, hogy néhány padot át kellene helyezni a belvárosban.

Az idősek támogatása volt a sláger

A nyári szünet utáni első fogadóóráját tartotta szerdán Farkas Éva Erzsébet. A makói polgármesterhez harmincan fordultak különféle segítségért, illetve érdeklődtek nála különböző dolgokról. Ahogy korábban, így most is azokkal, akik lakhatási ügyekkel érkeztek, külön foglalkoztak a városvezető munkatársai.

Az idősek támogatása volt a sláger

A képviselők még augusztusi ülésükön többek között olyan döntést hoztak, hogy jövőre megemelik a 70 éven felülieknek járó támogatás összegét. - Ennek a pontos menetéről, illetve a részleteiről többen is kérdeztek a szerdai fogadóórámon - nyilatkozta Farkas Éva Erzsébet. A polgármester kiemelte: eddig évente 5 ezer forintot kaptak a várostól a 70 éven felüliek, de jövőre ez az összeg 20 ezerre emelkedik. Az Erzsébet-utalványokat két részletben, vagyis 10 ezret Húsvétkor, 10 ezret pedig az adventi időszakban viszik ki az érintetteknek a körzetük települési képviselői.

Az idősek támogatása volt a sláger

Németh Pálné Rózsika néni

Az önkormányzat sikeresen pályázott az úgynevezett Honvéd-rehabilitáció első ütemére. Ez azt jelenti, hogy a később várható beruházások előtt különféle programokat szerveznek ebben a leszakadófélben lévő városrészben. - Néhányan azért kerestek fel, hogy megtudják, milyen végzettség kell ahhoz, hogy ebben  a szociális munkában részt vehessenek - sorolta Farkas Éva Erzsébet. A projekt egyik lényege, hogy a Honvédban élőknek segítséget nyújtsanak a mindennapi életben, melyhez kellenek a szakemberek.

Az idősek támogatása volt a sláger

- Nem csak a magam, hanem a Hunyadi utcában lakók ügyében jöttem el a polgármesterhez - árulta el Németh Pálné. A 81 esztendős Rózsika néni azzal a kéréssel fordult a város első emberéhez, hogy a tömbházak előtt lévő padokat helyezzék át máshová. - Itt van velünk szemben a kollégium, a diákok éjszakánként itt előttünk zajonganak, s nem tudunk tőlük pihenni - mondta az idős asszony. Rózsika néni hozzátette: ő nagyon szereti a fiatalokat, megérti őket, emellett mindig kedvesen szól rájuk, hogy ne hangoskodjanak, s ilyenkor ők se válaszolnak vissza durván, de valamit tenni kellene az ügyben. Az a javaslata, hogy a padokat rakják át - kis asztalokkal kiegészítve - a nem messze lévő erdős részre, mivel ott senkit sem zavarnának a diákok. Megvizsgálják, mit lehet tenni - kapta mega választ.

Az idősek támogatása volt a sláger

Munkatársunktól. K.