Zenei hírek

„Csak a szívemet teszem eléd”

Feltöltő: Szabó Viktor / 2017-05-14 20:16:50

Hűtött italok, mosolygós arcok, metálvilla és rock’n’roll költözött be péntek este a hódmezővásárhelyi New Penna Klubba. Két remek koncertet hallhatott a közönség, egy igazi nyárindító rock bulin.

„Csak a szívemet teszem eléd”

Hódmezővásárhelyen a zenéről szólt a pénteki nap. Délelőtt Márió, a harmonikás húzta el a piacra látogatók nótáját, este pedig a Zenevan csapott a húrok közé. A Nyárcsináló Rock Partyt a Spirity zenekar nyitotta meg a New Penna Klubban. A banda 2016-ban alakult, azóta változatlan felállásban szórakoztatják a közönséget: Jószai Csilla - ének, Bugyi József - gitár, Kővágó Krisztián – gitár, Zimán Gábor - basszusgitár, Katona Marcell – dob. A sajátosan feldolgozott dalaik eltalálták a hallgatóság szívét és fülét, hatalmas taps volt a jutalmuk.

„Csak a szívemet teszem eléd”A Spirity zenekar

A bemelegítés után következett az este fénypontja, és a Zenevan együttes lépett a színpadra. A 2015-ben alakult zenekar szintén feldolgozás dalokat tárt a New Penna közönsége elé. Felcsendültek Edda dalok, Queen slágerek, és szinte az összes meghatározó rock’n’roll nóta elhangzott, amire egy jót lehet bulizni.

„Csak a szívemet teszem eléd”

A koncerten vendégek is feltűntek a pódiumon. Látható és hallható volt Túri Csaba (PopArt) gitárjátéka, valamint Szögi Ödön (Végletek) énekhangja is bezengte a szórakozóhely falait.

„Csak a szívemet teszem eléd”Túri Csaba (középen) is színpadra lépett

Van egy kis összefüggés a Zenevan és az én zenekarom, a Végletek között. A szóló gitárosunk mind a két bandában benne van. Innen az ismeretség. Mikor felkértek a mai vendégzenész szerepre, örömmel mondtam rá igent. Énekeltem két Edda dalt, illetve egy Vikidál dalt is bevállaltam.” - mesélte Szögi Ödön, énekes.

„Csak a szívemet teszem eléd”Szögi Ödön

A Zenevan tagjai (Tóth Anita - ének, Horváth László - szólógitár, Fodor Tibor – billentyűs hangszerek, ének, vokál, Varga „Szasza” Szabolcs - basszusgitár, Gera Imre – dob, vokál) ismét kitettek magukért, és egy remek rock bulival köszöntötték a nyarat és a jó időt.

„Csak a szívemet teszem eléd”A Zenevan együttes és Szögi Ödön

Nagyon kedves és aranyos közönségünk volt. Nagyon jó így muzsikálni, hogy a színpad előtt táncolnak, mosolyognak, tapsolnak. Nagyon köszönjük mindenkinek, aki eljött és szebbé tette ezt a fellépést. Próbáltunk olyan zenéket játszani, amik nem olyan felkapottak. Ilyen volt például Vikidál Gyula szerzeménye, a Csak a szívemet teszem eléd. Ez akár az est mottója is lehetne, hiszen mi is a szívünket tesszük a közönség elé.” - mondta el Gera Imre, a Zenevan dobosa.

„Csak a szívemet teszem eléd”Gera Imre

A péntek este fináléjában az összes vendég a színpadra vonult, és együtt zúztak, még egy utolsót.

 

Sz.Viktor