Sport

Egerben öklöznek a vásárhelyiek

Feltöltő: Soós Kata / 2018-01-13 17:03:53

Országos Gyermek küzdőnapot rendeznek Egerben január 20-án, ahol a Hódmezővásárhelyi Box Klub gyermekei lépnek ringbe. Ha mindenkinek lesz ellenfele 6 versenyző mérettetik meg a vásárhelyi fiatalok közül.

Egerben öklöznek a vásárhelyiek

Edzőkent mindig nagy hangsúlyt fektettem a gyerekek edzésére, ezt nagyon fontosnak tartom – kezdi Szalkai Edina edző - hiszen ilyenkor fejlődnek az izmok, illetve alakul ki vonzalom egy-egy sport iránt. Én edzőkent mindent elkövetek, hogy megszerettessem ezt a sportágat a gyerekekkel. –teszi hozzá.

A hátrányos helyzetű gyerekeknek próbál a mester segíteni, hogy ne essenek el ezektől az élményektől. A cél az, hogy Inkább sportoljanak, mint az utcán csavarogjanak. Itt figyelemmel vannak  kísérve a nehezen kezelhető srácok is, hogy a megfelelő irányba orientálódjanak.

Egerben öklöznek a vásárhelyiek

Ez a sport, nevelő hatású, az a tapasztalatom, hogy sok kis boxolóm változott pozitív irányba. Nagyon fontos az utánpótlás, hisz ha ennél a sportágnál  kitart a gyermek, később nagy lehetőségek elé nézhet. Ez a verseny is nagy lehetőség a gyerekeknek hisz az ország összes gyermek boxolòja léphet ringbe. – foglalta össze Szalkai Edina.

Az Országos Gyermek ütősnapon a Hódmezővásárhelyi Box Klub növendékei közül Hegyi Dominik 18kg, Szirbik Nándor 37kg,Megyesi Ròbert 42kg, Vörös Daniel 54kg-val lép ringbe.

sk