Tudomány és Technika

Egy injekció 48 óra alatt tünteti el a rákot

Feltöltő: Soós Kata / 2017-07-05 08:49:41

Hamar elterjedt a világon az ausztrál felfedezés, már gyógyítanak is vele!

Egy injekció 48 óra alatt tünteti el a rákot

A híres ausztrál hírműsorban bemondták, hogy találtak egy növényt, aminek a kivonatából készített szérum 48 óra alatt tünteti el a szervezetből a rákos daganatot. Az állatkísérletek után már emberen is kipróbálták.

Az ausztráliai esőerdőben találták meg a növényt, pontosabban a magját, ami talán új fejezetet nyit a rákos megbetegedéssel szembeni harcban.

Dr. Victoria Gordon így nyilatkozott: „Ez egy egyedülálló orvosság. Tényleg valami egészen más, mint amikkel eddig találkoztunk.”

A hír természetesen hamar körbejárta a világot, és a szakértők is elkezdtek foglalkozni vele, hogy egyáltalán igaz-e, és nem egy újabb kacsáról van-e szó. Mint kiderült, igaz és nincs is körülötte semmiféle titkolózás, bárki utánajárhat. Nem egy újabb internetre felkerült csodaszerről van szó, ami nem is létezik. A termést, ami egy szilvanagyságú vörös bogyó, a Blushwood-fáról szedik le, és számos sikeres állatkísérleten van túl. Azonban nem egy vadonatúj találmányról van szó, már 2006 óta kísérleteznek a bogyóval.

A Házipatika  oldalán olvashatjuk:

„A kutatók persze nem titkolnak el semmit, éppen a tudósok egy 2014-es cikkéből derült ki a PLOS One szakmai folyóiratban, hogy az ausztrál bogyóból kivont anyag tényleg szélsebesen öli meg a ráksejteket. Eddig háromszáz állat gyógyult ki a kísérletek során a rákból. De - és ez az, ami miatt az embereknek még várniuk kell - számos tanulmányt, vizsgálatot kell még elvégezni ahhoz, hogy embereken is alkalmazzák a szert.”

Azóta azonban megtörténtek az emberkísérletek is, számol be róla a 7News. Egyelőre a bőrrákot és mellrákot gyógyítják vele. De még az első fázisban vannak a kísérletek, idén kezdődik a második fázis. Egyelőre nagyon sikeres a kutatás!

Forrás: 7News / Házipatika