Közélet és Művelődés

Fennállásuk 10. évét ünnepelték

Feltöltő: Tudósító / 2017-09-11 20:59:50

Ünnepi közgyűlést tartott a Kárász József Irodalmi Kör megalapításának 10. évfordulója alkalmából hétfőn, a Németh László Városi Könyvtárban.

Fennállásuk 10. évét ünnepelték

Együtt ünnepelték meg a Kárász József Irodalmi Kör tagjai szeptember 11-én azt a jeles alkalmat, hogy már 10 éve rendületlenül dolgoznak azon, hogy segítsék a vásárhelyi irodalom és költészet fejlődését és bővülését. Közösen idézték fel történetüket és emlékeztek sikereikre. Fehér József, az irodalmi kör alapító elnöke elmondta, hogy nagyon fontos számukra ez az esemény.

"Aminek örülök, hogy az elmúlt években folyamatosan gyarapodott tagjaink létszáma, és szakmailag is sokat fejlődtek. Ezért is tudtuk megmutatni magunkat Vásárhelyen kívül is. Nagyon jó kapcsolatot ápolunk más városok, falvak íróklubbjaival is." - tájékoztatott Fehér József.

Fennállásuk 10. évét ünnepelték

A Kárász József Irodalmi Kör fiatalok felkarolásával is foglalkozik, mivel rendszeresen ír ki pályázatokat. A legjobban teljesítő ifjú költőket és írókat, pedig beveszik a körbe és segítik munkájukat. Az alapító elnök elmondta, hogy általában az a tapasztalat, hogy a tehetséges ifjak jobb esetben csak más városba utaznak el, rosszabb esetben pedig meg sem állnak meg az országhatárnál.

Fennállásuk 10. évét ünnepelték

A jelenleg 20 tagot számláló irodalmi kör ünnepi közgyűlése délután ötkor kezdődött Fényesi Tóth János, aktuális elnök megynyitójával, aki később átadta a szót Fehér József, alapító elnöknek. A közös múltidézésen szóba kerültek a kör által publikált kiadványok is.

Fennállásuk 10. évét ünnepelték

Az első antológia, amit a Kárász József Irodalmi Kör még 2011-ben adott ki, a "Vásárhelyi körtánc", mutatja leginkább azt, hogy milyen ereje van egy jól működő közösségnek. - hangzott el az ünnepi köszöntőbeszédben, amit Fehér József tartott. Ezek után, Kőszegfalvi Ferenc helytörténész segítségével idézték fel együtt a kör tagjai, névadójuk múltját, történetét.

Fennállásuk 10. évét ünnepelték

n.j.