Közélet és Művelődés

Gyermek táncosokat vár a BFMK

Feltöltő: Soós Kata / 2017-09-08 06:33:11

A 2017/2018-as tanévben is folytatódnak a néptánc foglalkozások a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A régi és a leendő kis táncosok szüleinek szeptember 13-án, szerdán 17 órakor tart évadnyitót Tápainé Lászlóné Mariann művészeti vezető.

Gyermek táncosokat vár a BFMK

Szeptember 18-án indul újra a BFMK néptánc-szakköre a vásárhelyi művelődési központban. A foglalkozásokat évtizedek óta fáradhatatlanul vezető Tápainé Mariann másféltől tíz éves korig, hat csoportba várja a néptánc iránt érdeklődő gyermekeket. A legkisebb "tücskök", akik akár már egy évesen is bekapcsolódhatnak, még édesanyjukkal táncolnak; az óvodás „csillagocskák, tökmagok, ficánkák és csicsergők" a gyermektáncok és a néphagyományok alapjaival ismerkednek meg, míg kisiskolás Bóbita csoport már fesztiválokon és minősítő versenyeken is részt vesz. A többi csapat is számos műsoron lép fel az évad során, a tanévet jövő júniusban a Bóbita-est zárja. Addig azonban még sok-sok, kiváló hangulatban telő gyakorlás vár a gyerkőcökre, ugyanis minden korosztálynak heti két alkalommal tartanak foglalkozásokat az oktatók, Tápainé Mariann, Majoros Gabriella és Vízhányó Dániel.

A szervezők szeptember 13-án 17 órai kezdettel szülői értekezletre várnak a minden érdeklődőt a BFMK II. emeletére, ahol pontosan megismerhető lesz a csoportbeosztás, a próbák időpontja és helye is.

Forrás: Elek András