Regionális Hírek

Idén másodjára mozdul meg a kritikus tömeg

Feltöltő: Soós Kata / 2017-09-12 07:05:30

Tizenegy évvel az első szegedi Critical Mass kerékpáros felvonulás után, idén másodjára, szeptemberben is megmozdul a kritikus tömeg.

Idén másodjára mozdul meg a kritikus tömeg

A 24. bringás demonstráció célkitűzése, hogy ráirányítsa a figyelmet arra, hogy a szegediek szeretnének folyamatosan haladni a kerékpárral, fölösleges leszállások, kerülők nélkül. A szervezők ezúttal is azt szeretnék elérni, hogy a városüzemeltetés figyelemmel legyen a kerékpárral közlekedőkre a mindennapi forgalomszervezésben, hiszen Szegeden a felmérések szerint minden ötödik ember kerékpárral megy munkába, iskolába.

A nemzetközi autómentes naphoz kapcsolódva, az Európai Mobilitási Hét zárásaként 2017. szeptember 24-én, vasárnap 15 órai kezdettel tartják újabb demonstrációjukat, de már 14 órától várják az érdeklődőket különféle programokkal.​​ A rendezvény jelmondata: Szeged bringás város! Critical Mass Szeged – a bringásbarát városüzemeltetésért!

Idén is több ezer lelkes kerekest várnak a rendezvényre, mert évről évre többen szeretnék átérezni azt a közösségi élményt, amit a Critical Mass nyújt. A szervezők a rendezvényt kísérő programokról folyamatosan tájékoztatják a résztvevőket, a további részletek pedig a Critical Mass Facebook oldalán olvashatók.

Forrás: szegedma.hu