Önkormányzatok hírei

Kerékpárt is ért a bűnmegelőzés

Feltöltő: Tudósító / 2017-09-07 11:43:32

Három hónapos bűnmegelőzési program zárult Makón, melyet az önkormányzat és a városi rendőrkapitányság közösen szervezett. A Tegyünk együtt egy biztonságosabb Makóért! elnevezésű rendezvénysorozatot csütörtökön Palicz András ezredes, rendőrkapitány és Toldi János települési képviselő értékelte. A kvízjáték nyertese, Sánta Józsefné pedig átvette az ajándékát, egy kerékpárt.

Kerékpárt is ért a bűnmegelőzés

Tegyünk együtt egy biztonságosabb Makóért! elnevezéssel 3 hónapos bűnmegelőzési rendezvénysorozatot szervezett az önkormányzat és a helyi rendőrkapitányság. A nyár folyamán összesen 12 programot tartottak négy témában: A te értéked, a te érdeked!, Reszkessetek betörők!, Nincs érték az autóban, illetve Védjük meg a gyermekeinket!, ezek elsősorban a két, legnagyobb veszélynek kitett korosztályt, az időseket és a fiatalokat célozták meg.

Kerékpárt is ért a bűnmegelőzés

A nyertes, Sánta Józsefné és a nyereménye, a kerékpár

Az InfoPontban csütörtökön Toldi János települési képviselő és Palicz András ezredes értékelte az elmúlt három hónap eseményeit. - Szoros együttműködés alakult ki köztünk és az önkormányzat között annak érdekében, hogy Makó biztonságos város lehessen - mondta a kapitányság vezetője. Palicz András ezzel kapcsolatos gondolatait itt találja:

Kerékpárt is ért a bűnmegelőzés

Kerékpárt is ért a bűnmegelőzés

A különféle programokon összesen hatezren vettek részt. A legnépszerűbb talán az az online kvíz volt, melyet közel ötszázan töltöttek ki. Ezt érdemes is volt megtenni, hiszen értékes nyeremények várták a helyesen válaszolókat. Ez 190 vállalkozószelleműnek sikerült is. Két fődíjat, két kerékpárt sorsoltak ki köztük a Szent István téri városrésznapon. Egyikük, Kurucz István a későbbiekben fogja átvenni a kétkerekűt A másikat pedig csütörtökön Toldi János adta át Sánta Józsefnénak. - Nagyon szeretek kerékpározni, de nemrég volt egy műtétem, így most óvatosabban kell csinálnom - tudtuk meg a nyertestől. A régi bicaját odaadta a gyerekeinek, ő meg az újat használja, így most az egész család nyeregbe tud szállni. Sánta Józsefné számára is fontos a közbiztonság, ezért töltötte ki a kvízt és vett részt néhány programon.

Kerékpárt is ért a bűnmegelőzés

A kerékpárokon kívül ajándékcsomagok is várták azokat, akik nem ültek otthon, hanem aktív közreműködői voltak a nyári bűnmegelőzési programoknak. Fekete Tiborné, Krivánné Tiboldi Irén, Mihalek Ágnes, Nagy Tamás, Nagy Zoltánné, Patai Boglárka, Pintér Ágnes, Schulcz Katalin, Solymosi Endre és Szirovicza István volt az a tíz szerencsés, akik meglepetéseket kaptak. A bűnmegelőzéshez kapcsolódó játékokat Toldi János települési képviselő itt foglalja össze:

Kerékpárt is ért a bűnmegelőzés

Kerékpárt is ért a bűnmegelőzés

Munkatársunktól. K.