Közélet és Művelődés

Mese habbal a körútról

Feltöltő: Tudósító / 2016-03-22 21:00:52

A szerelem vak, ehhez vita sem fér, emellett számos vígjátéknak is kiváló alaphelyzetet nyújt. Így volt ez kedd este a makói Hagymaházban is, ahol a Körúti Színház a Mese habbalt adta elő. A darab szerint Ginny, a nem túl erkölcsös fiatal lány - szerelmét hátra hagyva - vidékre utazik, a szeretőjéhez, s innen indul a pikáns bonyodalom.

Mese habbal a körútról

Előadásról előadásra megtöltik a bérletesek a makói Hagymaház nagytermének nézőterét. Kedd este a budapesti Körúti Színház társulata a Mese habbal című vígjátékot hozta el a Maros-parti városba. Ginny, a fiatal lány, aki nem az erkölcsösség híve, szerelme karjaiból egyenesen a vidéken élő szeretőjéhez rohan. Csakhogy párjának azt hazudja, hogy a szüleit keresi fel. A fiatalember pedig utánamegy, mivel meg akarja kérni a kezét. Az idősebb férfi tehát nem az apa, hanem a szerető. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy otthon van a feleség is.

Mese habbal a körútról

Philipet, a szeretőt Koltai Róbert alakította, aki egyben a darabot is rendezte. Vándor Éva játszotta a feleségét, Sheilát. A fiatal szerelmes szerepében Lipták Pétert láthatta-hallhatta a Hagymaház közönsége. A kicsapongó életet élő Ginnyt pedig a hódmezővásárhelyi születésű Pikali Gerda keltette életre.

Mese habbal a körútról

Mátó Erzsébetnek évek óta bérlete van és a barátnőjével közösen nézik meg a soron következő előadást. Eddig alig hagytak ki egyet vagy kettőt. - A Mese habbalt ugyan nem ismerem, de Koltai Róbert személyes vonzereje is elég volt ahhoz, hogy becsábítson - tette hozzá a makói könyvtár volt igazgatója. Pikali Gerdát korábban már látta a Hagymaház színpadán, s akkor is nagyon tetszett neki a játéka.

Mese habbal a körútról

- Mindössze 12 éves lehettem, mikor édesanyámék először elhoztak a régi művelődési házba egy színdarabra - vette át a szót Ferencz Ildikó. A Makói Óvoda gazdasági vezetője azóta is kedveli a színházat. - Később hagyomány lett nálunk, hogy az egyik karácsonyi ajándékként én vettem meg édesanyámnak a bérletet, s együtt mentünk el megnézni a darabokat - folytatta Ferencz Ildikó. Pár éve már édesanyja helyett a lánya jön el vele a színházba.

Mese habbal a körútról

Munkatársunktól. K.