Önkormányzatok hírei

Milyen legyen a Hagymatikum új szárnya?

Feltöltő: Tudósító / 2017-09-13 11:17:31

Mennyire tartja fontosnak az élményrészleg kialakítását, mekkora legyen az uszodarészleg, hol legyen az uszoda - többek között ezekre keresi a választ a makói önkormányzat a Hagymatikum bővítése kapcsán. Farkas Éva Erzsébet polgármester szerdán arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a fürdőfejlesztés ügyében konzultációt indítanak.

Milyen legyen a Hagymatikum új szárnya?

Még a 27. Hagymafesztivál nyitónapján rendezték meg azt a vitafórumot, melyet a Hagymatikum tervezett bővítése érdekében hívott össze a makói önkormányzat. Ezen az eseményen Lázár János miniszter, a térség országgyűlési képviselője is részt vett. Ekkor a települési képviselők is elmondták, milyen elképzeléseik vannak a fejlesztéssel kapcsolatban. Most pedig a makóiakra számít az önkormányzat, vagyis a lakosok is kifejthetik elképzeléseiket ez ügyben. - Az önkormányzat fürdőkonzultációt indított el - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Farkas Éva Erzsébet polgármester. Előtte egyeztetett a képviselőkkel, illetve a jövőben is több alkalommal tárgyalnak majd erről a témáról.

Milyen legyen a Hagymatikum új szárnya?

Az új Makovecz-uszoda, vagyis a járási vízisport és kiszolgáló komplexum látványterve

- A bővítésre mindenképpen szükség van, hiszen a jelenlegi Hagymatikum egy torzó, mivel nem sikerült megépíteni korábban a teljes makoveczi terveket - emelte ki a városvezető. Farkas Éva Erzsébet hozzátette: éves szinte hatalmas terheket ró a városra a csonka fürdő, sőt, ha a kormány nem siet a makóiak segítségére, akkor csődbe is mehettek volna. Farkas Éva Erzsébet ezzel kapcsolatos gondolatait itt találja:

Milyen legyen a Hagymatikum új szárnya?

Milyen legyen a Hagymatikum új szárnya?

Elsőként Farkas Éva Erzsébet polgármester dobta be a kitöltött kérdőívet a városházi gyűjtőládába

A konzultációs anyagot nem csupán papír alapon, hanem elektronikusan is megtalálhatják a makóiak. A város honlapján, a www.mako.hu-n is kitölthető a kérdéssor. Többek között ilyenek szerepelnek rajta: mennyire tartja fontosnak, hogy megvalósuljon az élményrészleg, kell-e uszoda, ha igen, akkor mekkora legyen és ki üzemeltesse? A válaszokat szeptember 24-ig várják, s a szeptember 29-ei testületi ülésen a döntésnél a képviselők figyelembe fogják venni a lakosok elépzeléseit is.

Milyen legyen a Hagymatikum új szárnya?

Ilyen lenne a családi és az élményzóna

Nem csak írásban, hanem szóban is véleményt nyilváníthatnak a makóiak, s a lakosok mellett a vállalkozók elképzeléseit is várja az önkormányzat. Ennek érdekében fórumokat is rendeznek majd az elkövetkezendő hetekben. - Amennyiben sikerül megvalósítanunk Makovecz Imre teljes álmát, akkor évtizedekre meghatározó és száz százalékos állami támogatással bíró beuházást tudhat Makó magáénak - tette hozzá a polgármester. Farkas Éva Erzsébetet hallja:

Milyen legyen a Hagymatikum új szárnya?

Milyen legyen a Hagymatikum új szárnya?

Munkatársunktól. K.