Regionális Hírek

Ötödikesek „beavatása” a Klauzálban

Feltöltő: Soós Kata / 2017-09-11 15:21:39

A hódmezővásárhelyi Klauzál iskolában idén ötödik alkalommal került megrendezésre a Kis dinnyék délutánja elnevezésű program, melynek keretében az ötödik évfolyamos kisdiákok számára játékos vetélkedőt szerveztek. Erre a rendezvényre meghívták a volt tanítókat, a szülőket is, akik egy csapatban vetélkedhettek a gyerekekkel. Mivel az alsó és a felső tagozatos gyerekek külön telephelyre járnak, ezzel a tanév eleji játékos délutánnal próbálják az új közeget barátságosabbá varázsolni az új diákok számára.

Ötödikesek „beavatása” a Klauzálban

Idén két ötödik osztály van, a gyerekek négy csapatban küzdöttek egymással. Ebben az évben többek között csapatnév és csatakiáltás kitalálása, bekötött szemmel történő joghurt-evés, kéz nélküli lekváros kenyér-evés, gyümölcsök szájjal történő kivétele vizes lavórból, és mesékkel kapcsolatos totó kitöltése szerepelt a feladatok között.

A résztvevők nagyon jól érezték magukat, és a program végén egy dinnye alakú kulcstartót is kaptak emlékül. Az elmúlt években az egészség jegyében egy-egy dinnye volt a jutalom, ám idén sajnos már kifutottunk a szezonjából, így most körtét kaptak a gyerekek.

Forrás: Török Zsolt

programfelelős