Önkormányzatok hírei

Rendelőket építenek, újítanak Makón

Feltöltő: Tudósító / 2017-09-01 10:37:34

Hamarosan elkészülnek a makói Justh Gyula utcai rendelők felújításával. A munkálatokat pénteken Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kádár József települési képviselő is megtekintette. Az önkormányzat számára fontos az egészség megőrzése, ezért sportlétesítményeket is kialakítanak, de jövőre elkezdődhet a régi Kálvin utcai rendelő helyén egy új felépítése is.

Rendelőket építenek, újítanak Makón

Még augusztus elején fogtak hozzá a makói újvárosi orvosi rendelők felújításához. Erre a 33 millió forintos önkormányzati beruházásra már nagy szükség volt, ugyanis a közel 50 esztendős épület már nagyon rossz állapotba került. A munkálatok során az egészségügyi intézménybe járó több ezer beteg nem maradt orvosi ellátás nélkül, ugyanis a szemben lévő egykori bölcsődét alakították át erre a célra. A Justh Gyula utcai ingatlanon javában zajlanak a munkálatok, melyeket pénteken Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kádár József települési képviselő is megtekintett.

Rendelőket építenek, újítanak Makón

- Nagyon örülnek a városrész lakói annak, hogy októbertől modern környezetben gyógyulhatnak - tudtuk meg Kádár Józseftől. A körzet képviselője hozzátette: néhány hete nézte meg a beruházást, s az akkori állapotokhoz képest nagyon szépen haladnak a munkálatok, az új nyílászárók már a helyükre kerültek, s a homlokzat hőszigetelése is javában zajlik.

Rendelőket építenek, újítanak Makón

A helyszínen nem csupán a Justh Gyula utcai rendelőről esett szó, hanem a város egyik legrosszabb állapotban lévő egészségügyi intézményéről, a Kálvin utcairól is. Ez az épület annyira elhanyagolt, hogy már nem érdemes rá költeni, ezért az önkormányzat elbontatja, s egy modernet építenek a helyére. Erről, valamint az önkormányzat egészségmegőrző koncepciójáról Farkas Éva Erzsébet polgármestert itt hallja:

Rendelőket építenek, újítanak Makón

Rendelőket építenek, újítanak Makón

A Kálvin utcai új rendelő építésének tervezett költsége 200 millió forint. Ahogy az újvárosiak, úgy a Kálvinba járó páciensek sem maradnak ellátás nélkül a bontás, majd az építés idejére. - A szülők a gyermekeiket a Hollósy Kornélia utcai rendelőintézet gyermekügyeletére vihetik, a felnőtteket pedig akár abban az újvárosi bölcsődében is kezelhetik, melyet a Justh Gyulai utca rendelő felújítása miatt alakítottunk át, de ezzel kapcsolatban még tartanak az egyeztetések az érintett háziorvosokkal és szakdolgozókkal - emelte ki Farkas Éva Erzsébet.

Rendelőket építenek, újítanak Makón

Munkatársunktól. K.