Önkormányzatok hírei

Üdülőtelkeket adott el az önkormányzat

Feltöltő: Tudósító / 2017-09-13 07:42:51

Kilenc Maros-parti üdülőtelket bocsátott értékesítésre a makói önkormányzat. Hét esetében érkezett be pályázat, melyből kettő érvénytelen volt. A szerdai rendkívüli ülésükön a képviselők arról határoztak, hogy az öt érvényes pályázóval adásvételi szerződést kötnek.

Üdülőtelkeket adott el az önkormányzat

09.28: A grémium döntése: a nyertes pályázókkal az önkormányzat megköti az adásvételi szerződéseket. Farkas Éva Erzsébet polgármester a rendkívüli ülést bezárta.

09.25: Összesen kilenc üdülőtelket bocsátot értékesítésre az önkormányzat. Ebből hétre érkezett be pályázat, melyből kettőt elutasítottak, mert nem feleltek meg a kiírási szabályoknak, így ötöt adnak el.

09.23: Dr. Hadik György (Fidesz) most azok nyertek, akik már régóta is bérlik a telkeket, de ő is hozzátette, nyílt volt a pályázat.

09.20: Toldi János (Fidesz) ez régi tartozása az önkormányzatnak, hiszen a bérlők évtizedek óta kérik, hogy megvehessék ezeket a telkeket, így örül ennek a lehetőségnek. Azóta folyamatosan rendeződik az üdülőterület, hiszen már utcaneveket is kapott a Maros-parti rész. Toldi János: ezzel megoldódott egy régi probléma.

09.18: Dr. Szabó Sándor, a jegyzői iroda vezetője elmondta: ez egy nyílt pályázat volt, bárki indulhatott rajta, de csak a bérlők éltek ezzel a lehetőséggel. Piaci vételár került meghatározásra, ez most közvagyonnak minősül, így születtek meg ezek az összegek. Korábban a testület az eladásra szánt kilenc ingatlan esetében a beérkezett ajánlatok elbírálásának határidejét 15 nappal meghosszabbította, mivel hiánypótlásra volt szükség. Ennek a kötelezettségének valamennyi pályázó eleget tett. Dr. Sabó Sándor hozzátette: a város az opciós jogával csak az ingatlan esetében élhet, a rajta lévő felépítményekre ez nem vonatkozik.

09.15: Egyetlen napirendi pontot tárgyalnak a képviselők, méghozzá az önkormányzati tulajdonban lévő Maros-parti üdülőtelkek értékesítésére kiírt pályázatok elbírálását. Dr. Hadik György (Fidesz) azok számára értékesítik ezeket a telkeket, akik amúgy is évtizedek óta használják. Az önkormányzat nem védőháló, ezért kívánják eladni ezeket a telkeket, mivel a rajtuk lévő építmények az övék. A városatya hozzátette: nem idegeneknek adnák el ezekt az ingatlanokat.

09.10: Farkas Éva Erzsébet polgármester a rendkívüli ülést megnyitotta. A 12 települési képviselőből jelen van 9, a grémium határozatképes.

Üdülőtelkeket adott el az önkormányzat

Munkatársunktól. K.