Önkormányzatok hírei

Új köntösbe bújt a kiszombori óvoda

Feltöltő: Tudósító / 2017-08-29 18:22:33

Kívül, belül megszépült a kiszombori óvoda régi szárnya - erről is szó esett a keddi testületi ülésen. Az intézménybe járó gyerekek 5-5, az általános iskolások pedig 8-8 ezer forintos tanévkezdési támogatást kapnak az önkormányzattól. Emellett döntöttek még a községi sportnap támogatásáról, valamint a nemrég átadott műfüves focipálya használatáról is.

Új köntösbe bújt a kiszombori óvoda

Testületi ülést tartottak kedden Kiszomboron. Ezen elsőként módosították az idei költségvetést. - Erre azért volt szükség, mert megemelkedett egy normatív támogatási forma, s év közben a szociális és gyermekjóléti feladatok ellátására több mint 11 millió forintot kaptunk - nyilatkozta Szegvári Ernőné. A polgármester hozzátette: ez azt jelenti, hogy nagyobb mozgástérhez jutott az önkormányzat. Ennek is köszönhetően az iskolásoknak 8-8 ezer, az óvodásoknak pedig 5-5 ezer forintos tanévkezdési támogatást biztosítanak.

Új köntösbe bújt a kiszombori óvoda

A testület arról is határozott, hogy a Szegedi utca 1. szám alatti önkormányzati ingatlant bérbe adja. Ahogy korábban, így az idei szeptemberi falunapok fontos eleme a sport, aminek a megrendezését a község anyagilag is támogatja. - A mozgáshoz kapcsolódik, hogy módosítjuk a nemrég átadott műfüves focipályánk nyitva tartási idejét is, melyet most már az iskola oktatáshoz igazítjuk, hogy a diákok is igénybe tudják venni - folytatta Szegvári Ernőné.

Új köntösbe bújt a kiszombori óvoda

Területi Operatív Program keretében 200 millió forintot nyertek a kiszomboriak bel- és csapadékvíz elvezetésére. Amennyiben sikerült kivitelezőt találni és megállapodni vele, akkor már jövő tavaszra megoldódhat ezen probléma, s nem fog gondott okozni a belvíz. A Vályogos-tavat is ki szeretnék kotortatni, mert ezzel növelni tudnák a befogadható vízmennyiség nagyságát.

Új köntösbe bújt a kiszombori óvoda

A nyáron rendbe tették a kiszombori óvoda régi szárnyát. A főbejárati homlokzat felújításával el is készültek, s napokon belül elbontják az állványzatot. Az ovisokat így egy új köntösbe bújt intézményben fogadhatják szeptembertől. Hogy pontosan milyen munkálatok zajlottak, illetve mi van még hátra, azt Szegvári Ernőné polgármester itt részletezi:

Új köntösbe bújt a kiszombori óvoda

Új köntösbe bújt a kiszombori óvoda

Munkatársunktól. K.