Külföldi Hírek

Újra lecsapott Texasra a Harvey

Feltöltő: Fazekas Gábor / 2017-08-30 10:26:10

Houstonban attól tartanak, hogy a hatalmas víztömeg összeroppantja a hidakat. A rendőrök házról házra járnak és próbálnak segíteni. Louisiana államban is ömlik az eső, New Orleansban tanítási szünet van, ls mindenkit felszólítottak, hogy maradjanak otthon.

Szerdára megerősödött és ismét lecsapott Texasra a Harvey trópusi vihar, de ezúttal a szomszédos Louisiana államot is teljes erővel sújtotta.

Újra lecsapott Texasra a Harvey

Louisiana államra napra pontosan tizenkét évvel a Katrina hurrikán után csapott le a Harvey. Igaz, az eső már szombat óta megállíthatatlanul zuhog ebben a déli államban is, és az állam délnyugati vidékein szombat óta tartó áradásokban szintén mentik az embereket.

Újra lecsapott Texasra a Harvey

New Orleansban hétfőtől elővigyázatosságból bezárták az iskolákat, a város hat egyetemét, és legalább egy hétig tartó tanítási szünetet hirdettek. A főbb intézményeket szintén bezárták. Mitch Landrieu polgármester kedden délután felszólította a helyieket, hogy maradjanak otthon, ne menjenek ki az utcákra a rengeteg eső és az áradások miatt.

Újra lecsapott Texasra a Harvey

John Bel Edwards, Louisiana kormányzója menedékhelyeket nyitott, ahová várják a Texasban bajba kerülteket is.

Forrás: HVG