Makó ne egyéjszakás város legyen!

A Hagymatikum fejlesztésében látják a kiugrási lehetőséget a makói szálláshelyek vezetői, tulajdonosai. A fürdőben kedden rendezett beszélgetésen az is elhangzott: a helyi vállalkozások érdeke, hogy a vendégek több napot is a városban töltsenek. Vagyis Makó ne legyen egyéjszakás település.

Az SZTE is ott lesz az Educatio kiállításon

A Szegedi Tudományegyetem minden kara képviselteti magát a 18. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amelyet 2018. január 18-20. között rendeznek meg Budapesten, a Hungexpo "G" csarnokában. A hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléjén az érdeklődő középiskolások első kézből kapnak választ a Szegedi Tudományegyetemmel kapcsolatos kérdéseikre, és ingyenes pályaorientációs tanácsadáson vehetnek részt.

Kortárs irodalom, mint ébresztőóra

Reformálásra vár a magyar irodalom oktatása - többek között ez is kiderült hétfőn a makói Návay iskolában tartott rendhagyó órán. Kiss Judit Ágnes költőnő volt a vendége az intézménynek, aki arról is beszélt, hogy a diákok számára érthetőbb kortárs irodalmat kellene előtérbe helyezni, s így megszeretnék az olvasást.

A zene az kell, mert körülölel

A 2018-as évet Magyarország Kormánya a Családok évének nyilvánította, melynek égisze alatt számos lokális és országos rendezvény kerül megszervezésre. Ehhez az akcióhoz csatlakozott Hódmezővásárhely is, ahol három helyszínen és három időpontban tartottak családi vagy kórusi éneklést.

Farsangra hangolva

Álarcokat és parókákat készítettek, de ki is festették egymást szombaton a fiatalok a makói Ifjúsági Színtérben. A nemrég nyílt klubban szinte minden hétvégén valamilyen programmal várják az érdeklődőket, most farsangi készülődéssel.

Üzennek a csillagok

A Hold a Nyilas jegyében áll. Ez a holdállás feltüzeli szabadságvágyunkat, és optimistává tesz bennünket, ugyanakkor derékfájdalmat, hátfájást is okozhat. Megnőhet az étvágyunk is, főként olyan ételeket kívánunk, amik nehezen emészthetők, úgyhogy most tudatosan oda kell figyelnünk, mennyit eszünk.

Lángocskák a hősökért

- Ha repülővel hazánk fölé emelkednénk, s körbe tekintenénk, kevés olyan helyet látnák, ahol ne gyúltak volna mécsesek a doni katasztrófa áldozataiért - mondta Halmágyi Pál történész pénteken a makói II. világháborús emlékműnél. A Fidesz helyi alapszervezete emlékezett meg a 75 évvel ezelőtti tragédiáról.

Áttörés a doni harcok megítélésében

Dr. Koralovszki Tamás jogi szemmel figyeli a történelem fontosabb pillanatait, s így dolgozta fel a II. világháborús doni áttörést is. A makói születésű jogász - aki magát kocatörténésznek titulálja - Hova tűnt a sok virág címmel tartott rendhagyó történelem órát pénteken a Maros-parti város múzeumában.

Már a magasból is menthetnek - Galéria!

A legújabb jármű érkezésének köszönhetően 15 évről 6-ra csökkent a makói hivatásos tűzoltóság gépparkjának átlag életkora. Az emelőkosaras kocsi kulcsát csütörtökön adta át Szatmári Imre dandártábornok Balogh Róbert parancsnoknak. Ezzel az eszközzel már 32 méterre magasból is menthetnek a makói lánglovagok.

Véradás helyett gyógytorna

A makói kórház parkolójának a felújítására, illetve a megüresedett véradó állomás fizioterápiás központtá való átalakításának tervezésére kívánják fordítani a most elnyert támogatást. Az összesen közel 30 millió forintot az egészségügyi szaktárcától kapta az intézmény, melyet csütörtökön jelentettek be a helyszínen.

A Magyar Kultúra Napja Algyőn

2018.január 21-én, vasárnap 17 órakor Algyőn, a Faluházban, a Gyevi Art Kulturális Egyesület és a kelebiai Gaál Ferenc Magyar Művelődési Egyesület szervezésében. „Szakrális utazások” MarlenePatarcsity Dietrich szabadkai amatőr művész nemezképeinek kiállítása a Faluház Galériában.

Évszázadokon vezet végig a Tornyai kiadványa

Decemberben nyílt meg a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum új állandó tárlata, amely a város 13-19. századi történelmébe enged bepillantást. A múzeumlátogató történelmi barangolásait egy kiállításvezető is segíti. A kiadványt szerdán mutatták be a szerzők, a kiállítás létrehozói a nagyközönségnek.

további friss hírek