Gyerekeket is buszoztat az önkormányzat

Szülői kéréseknek eleget téve az apátfalvi önkormányzat saját kisbuszával viszi be a makói Pápay iskolába a gyerekeket - erről is döntöttek keddi ülésükön a képviselők. Emellett jövőre is kapnak anyagi támogatás azok az apátfalviak, akik a felsőoktatásban tanulnak.

Már a karácsonyra is gondolnak Kiszomboron

Az idén először akár karácsonyi díszkivilágítás is lehet Kiszomboron - többek között ez is szóba került a keddi testület ülésen. A grémium emellett módosította a költségvetési rendeletét, tárgyalt az idősek támogatásáról, valamint arról is, hogy továbbra is segítik a felsőoktatásban tanuló zomboriakat havi 12 ezer forintos ösztöndíjjal.

Családias csanádi nap - Galéria!

A pénteki pályaavató és focitorna után szombaton ünnepséggel, illetve kulturális rendezvényekkel folytatódott a III. Szent Gellért Napok programsorozata. A magyarcsanádiak egyik legfontosabb községi eseményén - a hagyományokhoz híven - legeket is köszöntöttek.

A csanádi 4 az 1-ben sportpálya - Galéria!

Átadták pénteken Magyarcsanád új műfüves sportpályáját. Érdekesség, az állami támogatásból, önkormányzati területen megépült létesítményhez két egyház is kötődik. A reformátusok által működtetett iskola udvarán áll maga a pálya, viszont a hozzátartozó lelátó már a római katolikus parókia kertjébe nyúlik át. Az avatóünnepségen részt vett és beszédet mondott Lázár János miniszter is.

Elkészült a Klauzál utcai óvoda

Lázár János, miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő és Cseri Tamás önkormányzati képviselő pénteken délelőtt adta át a megújult Klauzál utcai óvodát. Másfél éven belül 11 hódmezővásárhelyi óvoda épülete újult meg, mintegy 564 millió forintból, így közel 900 óvodás kezdheti vásárhelyen komfortosabb és modernebb környezetben az évet.

Továbbra is a lakosok véleményére kíváncsiak

Továbbra is kíváncsi a lakosság véleményére Makó Önkormányzata a Hagymatikum fürdő fejlesztésével kapcsolatban. Emiatt több formában is kezdeményezetek konzultációt. A város vezetése a lakosságnak és a helyi vállalkozóknak is bemutatta a fürdő terveit. Emellett Farkas Éva Erzsébet polgármester a Hagymatikum dolgozóit is tájékoztatta.

2018 a beruházások éve lehet Mártélyon

2017. szeptember 20-án képviselő-testületi ülést tartottak Mártélyon. A képviselők döntöttek többek között az eb összeírásról, a Mártélyi Olvasókör anyagi támogatásról is. A beszámolók alapján pedig az is kiderült, hogy a 2018-as év a beruházások éve lehet Mártélyon.

Lajstromba kerül az épített örökség

Apátfalva központjában lévő épületek, a Nepomuki Szent János harangláb, a vályogházak és díszoromzataik - többek között ezek alkotják a község épített örökségét. Ezek is szóba kerültek azon a szerdai fórumon, melyet a készítendő településképi arculati kézikönyv ismertetése kapcsán tartottak a könyvtárban.

Makó-szerte szépülnek a járdák

Szeptember 30-ig elkészülnek a makói kivitelezők a város több pontján is zajló járdaépítésekkel. Szerdán két települési képviselő, Czirbus Gábor alpolgármester és Marosvári Attila körzetében mutatták meg a sajtó képviselőinek az új járdákat. Az önkormányzat tervezi, hogy jövőre is folytatja ezt a programot, amire az idén összesen 100 millió forintot költöttek.

Készülnek az új Kálvin utcai rendelő tervei

Júniusban egy lakossági fórumon jelentette be Farkas Éva Erzsébet Makó polgármestere, hogy a Kálvin utcai rendelő épületét lebontják, s a helyére egy teljesen új, korszerű rendelőt építenek. A régi rendelő megépítése óta korszerűsítésen nem esett át, mind szerkezetileg, mind gépészetileg elavult, annak felújítása az új energetikai követelmények miatt nem gazdaságos.

Közmeghallgatás Makón

A Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2017. szeptember 26-án (kedden) 11. 00 órai kezdettel „A felzárkóztatás lehetőségei és esélye makói romák körében” címmel KÖZMEGHALLGATÁST tart, ahol az érdeklődő állampolgárok közérdekű kérdéseket és javaslatokat tehetnek.

Megújult oviban a játék is jobb

Az önkormányzat éves szinten 10 millió forintot költ a Makói Óvoda felújítására, karbantartására. Az idén is számos dolgot tettek rendbe mind a négy tagintézményben. Erről kedden a Kálvin téri épületben tájékoztatták a sajtó képviselőit.

A fórumon az uszodaépítést támogatták

Uszoda nélkül 3,5 milliárd, a teljes terv megvalósításával pedig 8,5 milliárd forint lenne a Hagymatikum bővítésének a költsége - hangzott el hétfőn Makón. A fürdőfejlesztéssel kapcsolatban tartott fórumon felszólaló képviselők, illetve lakosok is a komplex bővítést támogatták.

A hegyek hiányoznak a legjobban

Tóth Gábornénak a hegyek, s ahogy ő nevezi: az ottani erős levegő hiányzik a legjobban, miután a Mátrából Makóra költözött. Piroska nénit 90. születésnapján hétfőn az önkormányzat nevében Czirbus Gábor alpolgármester köszöntötte fel.

Sor állt a paradicsomos káposztáért - Galéria

Kőttes, csöröge, paradicsomos káposzta, pörköltek, ta-keng - még felsorolni is nehéz, milyen ételeket is kóstolhattak meg azok, akik szombaton kilátogattak Apátfalvára. A harmadik alkalommal megrendezett gasztrofesztivál húsból készített finomságaihoz az alapanyagok pár napja még az önkormányzati farmon bégettek, röfögtek és káráltak.

Egy közösség, egy mulatság - Galéria!

Több mint két évtizede Kiszombor megalapításának 750. évfordulóján rendezték meg az első falunapot. Napjainkra azonban sokkal több programot kínálnak, s közösségi napokká nőtte ki magát az esemény. Szombaton - többek között - roma fellépők is szórakoztatták a közönséget.

Lelei Napok Kft. - Galéria!

A hagyomámyokhoz ragaszkodnak a marosleleiek, így a 26. Lelei Napok pénteki nyitányán is elismeréseket adtak át, illetve köszöntötték a település legidősebb és legifjabb lakóit. Ahogy lenni szokott, most is rock zárta a napot, a KFT és a The Garde együttes jóvoltából.

további friss hírek