Hogy találkozhasson 38 unokájával

Böbe nénit 38 unokája várja Ózdon, a makói asszonynak azonban nincs arra pénze, hogy kifizesse az útiköltséget. Ezért elment Farkas Éva Erzsébet polgármester szerdai fogadóórájára, megérte, hiszen anyagi segítséget kapott. Rajta kívül még 29-en keresték fel a városvezetőt, többek között azzal is, hogy a központban lévő Bérpalota állaga folyamatosan romlik.

„Köszönöm, hogy ápoljátok nagypapa emlékét!”

Gyarmati Dezső születésének 90. évfordulójához kapcsolódva domborművet és emléktáblát avattak a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó nevét viselő sportuszoda bejáratánál Hódmezővásárhelyen, kedden. Az ünnepségen a sportoló unokája, Hesz Máté személyesen is megköszönte a vásárhelyieknek, hogy méltóképpen ápolják nagyapja emlékét.

Több ezer méter iratanyag új helyre kerül

Az ütemezés szerint halad a kivitelező az új makói levéltár kialakításával. A létesítménynek helyet biztosító egykori Petőfi parki óvodában befejezték a bontási munkálatokat, a kivitelező jelenleg az aljazati szigetelést készíti elő, amit követhet majd a fűtési rendszer kiépítése. A beruházást kedden dr. Szőllősi Béla műszaki ellenőr is megtekintette.

Magasabb CSOK támogatást a használt lakásokra

Lázár János országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter, a Batidán, hétfőn tartott lakossági fórumon elmondta: a jelenlegi 2 milliós támogatásból nem tudnak használt ingatlant venni a családok, ha 5 millió forint lenne a támogatás, az sokkal nagyobb segítség lenne. A fórumon részt vett Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármestere, valamint Benkő Zsolt önkormányzati képviselő is.

Milyen legyen 2030 Makója?

Mindenki számára elérhető lakóparkok, emeletes garázsok és térhatású mozi építése - többek között ezek is felmerültek annak kapcsán, hogyan nézzen ki 2030-ban Makó. A város új területfejlesztési koncepciójáról tartottak lakossági fórumot hétfő este a Koronában.

258 millió a külterületekre 2018-ban

A lakosság igényeihez igazítják a Hódmezővásárhely külterületén elvégzett fejlesztéseket, amikre a 2018-as költségvetésből, már 258 millió forintot elkülönített, valamint a 2019-re 166 millió forintot tervezett bele a város önkormányzata. A témával kapcsolatban Hegedűs Zoltán, polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármester, valamint Benkő Zsolt önkormányzati képviselő tartottak sajtótájékoztatót Batidán, hétfőn.

„Testvérek voltunk, testvérek is maradunk!”

Kárpátaljai magyarok egy csoportja szombattól Hódmezővásárhely tiszteletbeli polgáraivá váltak. Az ukrán törvények nem engedik, hogy felvegyék a magyar állampolgárságot, a dél-alföldi város azonban ezzel a szimbolikus gesztussal kinyilvánította, hogy közösséget vállal a határontúli magyarokkal.

Újranyílhat az óvoda Szikáncson

Lakossági fórumot tartott Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő, Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármestere, valamint Benkő Zsolt önkormányzati képviselő Szikáncson a volt iskola épületében, csütörtökön.

Bővül és fejlődik az ipari park Vásárhelyen

2010 decemberében 2.938 álláskereső volt Hódmezővásárhelyen, ez a szám 2017 decemberére 617 főre esett, ami 79 százalékos csökkenést jelent. Jelenleg 2 százalékon áll a munkanélküliség a városban. Ezzel párhuzamosan az elmúlt években a közfoglalkoztatásban dolgozók létszáma is folyamatosan csökkent, ami jól mutatja, hogy a hódmezővásárhelyi cégek és vállalkozások teremtettek mintegy 2.300 munkahelyet – emelte ki Lázár János az ipari park fejlesztésével és bővitésével kapcsolatos sajtótájékoztatón, szerdán, amin Hegedűs Zoltán polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármester is részt vett.

Különszámla a lakástűz károsultjainak

Többek kérésére a Polgármesteri Hivatal különszámlát nyitott a Hódtói lakástűz károsultjainak. A támogatásokat a 11500092-11080233 bankszámlaszámra utalhatják, akik így szeretnének segíten. A megosztásokat a lakók nevében megköszönöm.- közölte Hegedűs Zoltán polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármester a facebook oldalán.

Vásárhely a legbiztonságosabbak között

Felére csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma, hála a városban jelenleg 350 kamerából álló rendszernek. - mondta Vágó János önkormányzati képviselő keddi sajtótájékoztatóján. A 2016-os rendőrségi beszámoló eredményei alapján, nem csak a bűncselekmények száma csökkent, de a nyomozási eredmények is sokat javultak.

Visszatérhetnek a lakók felmérni a károkat

Lakástűz tombolt Hódmezővásárhelyen a szombat hajnali órákban. A Hódtó utca 8. szám alatti 10 emeletes hetedik emeletén gyulladt ki, eddig tisztázatlan okok miatt az egyik lakás. A katasztrófa során egy ember az életét vesztette, négyen kórházba kerültek. Hegedűs Zoltán, polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármester szombaton délelőtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta: az épületből kimenekített 94 fő rendőri kísérettel visszatérhet, hogy felmérje a lakását.

Amikor kiadó is egyben az önkormányzat

Egy-egy önkormányzat sok mindennel foglalkozhat, az apátfalvi például könyvkiadással is. Nemrég jelent meg az úgynevezett Bíbic könyvek nyolcadik, egyben utolsó része. Az ötlet azonban nem fogyott el, így kiadni készülnek az egykori díszpolgáruk kéziratát, de könyvbe rendezik a helyi értékeiket is.

Ikrek lettek Makó első babái

Nem egy, hanem két csöppség lett egyszerre Makó első babája, ugyanis leghamarabb 2018-ban egy ikerpár született a Maros-parti város kórházában. A két fiúcskát, Akteke Sabrit és Sonert, valamint édesanyjukat, Alexandrát pénteken az önkormányzat nevében Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte.

Maroslele 3,6 milliárd forintja

- Elsőként el sem akartam hinni, hogy ekkora összegű fejlesztési csomagot kaphat egy ilyen kis község, mint a miénk - mondta csütörtöki újévi köszöntőjében Martonosi György maroslelei polgármester. A település 2014 és 2020 között összesen 3,6 milliárd forint értékű beruházásokat hajthat végre.

Csődközelbe került Csanádpalota

Csődközelbe került Csanádpalota, de az adósságrendezési eljárást egyelőre nem indítják el. A képviselők a keddi rendkívüli ülésükön arról határoztak, hogy megpróbálják maguk orvosolni a problémát, vagyis szigorúan átnézik az önkormányzat pénzügyi, gazdasági helyzetét, illetve városi tulajdonban lévő földek eladásából kívánnak pénzhez jutni.

Modern sportuszoda is épül Makón

A makóiak egyik legnagyobb álma, egy modern uszodakomplexum is megépül a Hagymatikum bővítése kapcsán. Ráadásul a korábban kikalkulált 8,8 helyett 9,5 milliárdot kap az önkormányzat a beruházás megvalósítására. Ezt Farkas Éva Erzsébet polgármester kedden jelentette be.

500 adag székelykáposztával kedveskedtek

Nem távozott üres kézzel senki, aki ellátogatott a mindszenti Fiúiskola és Leányiskola közötti térre szombaton, ugyanis meleg étel osztást szerveztek a településen. A gőzölgő székelykáposzta mellett, a Johannita rend által felajánlott német édességeket és ruhát is magához vehetett mindenki.

további friss hírek