Összetartással találták meg az Origót

Pénteken délután Hódmezővásárhelyen, Esélyegyenlőségi Családi napot rendezett Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata a BFMK-ban. A lényeg az összetartás erősítése, valamint a roma felzárkóztatási program, az „Új esély a sikerhez”, gondolatainak, lehetőségeinek átadása a jelenlévőknek. A délután sztárvendége az Euróvíziós Dalfesztiválon is sikeres, Pápai Joci volt.

Ez nagyon nyilvános WC

Igazából nem döbbentem meg. Két héttel ezelőtt ugyanitt akkora szemétkupac volt, melynek megmászására Klein Dávid sem vállalkozott volna több hónapos akklimatizációt követően, pedig ő a Mount Everestnek is nekirugaszkodott párszor.

Összeült a rádiózás nagy családja

Magyarország, és a világ egyik legjobb rádiós adáslebonyolító programja, a 42NET lassan tíz éve segíti a rádiósok munkáját. Ennek apropóján egy nagyszabású születésnapi fogadást tartott a szoftvert gyártó cég Budapesten, ahol egy újdonságot, Marvint is bemutatták.

A Bethlen padjától a világhírig

Dr. Harmatta János akadémikus születésének 100. évfordulója alkalmából tartottak emlékező előadásokat és workshoppokat a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban csütörtökön. A klasszika-filológia mellett az iranisztika és a magyar őstörténet területén is a tudománytörténet legjelentősebb alakjának számító professzor, ugyanis a vásárhelyi gimnáziumban végzett az 1930-as években.

„Ez a legjobb óvoda!”

A megújult hódmezővásárhelyi Oldalkosár utcai óvodában nyílt napot rendeztek csütörtökön délután. A gyönyörű környezet örömére kinyíltak az óvoda kapui, és betekintést nyerhettek a szülők és az érdeklődők is abba, milyen pozitívumokkal szolgálnak az új színes falak, valamint a tiszta illatok.

ABCDays: Angolokról angolul

Idegen nyelvi napokat tartottak a héten "ABCDays" elnevezéssel a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában. A hétfői nap a magyar nyelvről, 'míg a csütörtök az angolról szólt. Az intézménybe öt másik iskolákból is érkeztek diákok, hogy együtt tanuljanak angolul az angol világörökségről és városokról.

Új napelemekkel bővült a vásárhelyi kórház

További napelemekkel bővítették a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ hódmezővásárhelyi és makói intézményét - tájékoztatta a sajtó képviselőit dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója csütörtökön, a hódmezővásárhelyi kórház udvarán.

Két lift is lesz a kibővített Bethlenben

A Modern Városok Program keretein belül kétszeresére fog bővülni a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium. Ennek részleteiről beszélgettünk a Rádió 7 csütörtöki Napraforgójában Bán Csaba református lelkésszel és Hegedűs Zoltán alpolgármesterrel.

Megújul és kibővül a Bethlen

Csütörtökön 10 órától Napraforgó a Rádió 7-ben. Műsorvezető: Égető Réka: Vásárhelyi Önkormányzati magazin: Téma: Megújul és bővül a Bethlen Gábor Református Gimnázium Vendégek: Bán Csaba református lelkész, a Bethlen Gábor Református Gimnázium fenntartója részéről és Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere.

Idén szenteste gyújtjuk az utolsó gyertyát

Nyakunkon az adventi időszak, és már most ideje gondolni az adventi koszorúnkra, valamint beszerezhetünk egy karácsonyi hangulatú ajtókopogtatót is. A trend a hagyományos karácsony felé tolódik, így a színeket a fehér, piros, arany jellemzi leginkább. Bejött idén újdonságként a geometriai karácsony, tehát háromszögekkel és rombuszokkal is díszíthetjük a fát az év legszebb ünnepén. Ebben adott tanácsokat Czeglédi Margit, a Margó Virág és Ajándéküzlet tulajdonosa a Női magazinban.

Mindenki számára ingyenes a közműbekötés!

A Könnyű Közmű Program eddigi eredményeiről és a november 11-én hatályba lépő, ezzel kapcsolatos törvény részleteiről számolt be Bartal Tamás, a Miniszterelnökség kabinet ügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára szerdán, délelőtt Szegeden, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székhelyén tartott sajtótájékoztatón.

Polgármesterek lakába költözik a levéltár

Megkezdődött a makói levéltár új épületének felújítása. A munkálatok és a költözés részleteiről, valamint a levéltári teendőkről beszélgettünk a Rádió 7 szerdai Napraforgójában Kovács Sándor önkormányzati képviselővel, valamint Urbancsok Zsolt levéltár-vezetővel.

A Napraforgó mai műsora

A Napraforgó mai műsorában: Makói Önkormányzati magazin. Megkezdődtek a levéltár felújítási munkálatai . Kovács Sándor, önkormányzati képviselő és Urbancsok Zsolt, levéltár-vezető lesznek Égető Réka műsorvető vendégei.

Világhírű operaénekesnő a Príma Díjátadón!

November 18-án, szombaton rendezik meg Szegeden, a Tölgyeskert Közösségi Központban a 12. Megyei Príma Díj ünnepélyes Díjátadó Gálaestjét. A fellépők között lesz Benedekffy Katalin operaénekes, színművész is, aki Európa számos országában és az Amerikai Egyesült Államokban is rendszeresen fellép és kápráztatja el különleges hangjával a közönséget, és aki olyan mesterektől tanult, mint a világhírű Hamari Júlia énekművész, vagy Laki Krisztina operaénekesnő. Az erdélyi származású Benedekffy Katalinnal munkásságáról, hitvallásáról és jövőbeli terveiről beszélgettünk.

Hamarosan kiderül, ki lesz mesterszakos!

November 15-én zárul a jelentkezés a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának Vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszakára. Ennek részleteiről beszélgettünk dr. habil Komarek Leventével, az intézmény oktatási és közkapcsolati dékánhelyettesével, valamint Antalicz Zoltánnéval, a kar tanulmányi előadójával a keddi Napraforgó magazinban.

további friss hírek