Kolbászzsírral űznék el a gyerekeket - Videó!

Hiába a Közterület-felügyelet állandó jelenléte Hódmezővásárhely közterületein, nagyon sok rongálással és illegális szemeteléssel találkozhatunk a városban. Több játszótéri játékot is megrongálnak rendszeresen, amit a közterület-felügyelők igyekeznek minden alkalommal helyrehozni. Erről beszélgettünk az illetékesekkel szerdán a Rádió 7 Napraforgó Magazinjában.

Anyagi biztonság a káreseteknél

Nemrégiben egy komoly tűzeset történt Hódmezővásárhelyen, a Hódtóban. A biztosítások megléte ilyenkor különös fontosságú. Erről beszélt Varró Katalin a Generali Biztosító Zrt. főtanácsadója a Rádió 7 Női magazinjában.

„… És színész benne minden férfi és nő”

Életünkben számtalan szerepet játszunk el, hisz már Shakespeare is megmondta, „Színház az egész világ” – talán közhely, de mégis nagy igazság. Minden nap legalább négy-öt szerepet alakítunk mindannyian: férfi, nő, férj, feleség, apa, anya, szerető, barát, beosztott, főnök, szomszéd. Hogy ezek között miként találhatjuk és tarthatjuk meg az egyensúlyt, arról beszélgettünk Heted7 boldogság című magazinunkban Szőke Tündével és Szőke Róberttel, kommunikációs trénerekkel.

Óvjuk, védjük vízmérő óráinkat!

A vízmérő órák védelme odafigyelést igényel, ha nem szeretnénk, hogy lefagyjanak. Jelentős mennyiségű vizünk folyhat el, és a tönkre ment mérőóra cseréjének költsége is a miénk. A keddi Napraforgó magazinban többek között a fagyás elleni védelemről beszélgettünk Lantos Zsolttal, az Alföldvíz Zrt. Szervizüzemének üzemvezetőjével.

Bölcsességfog: menjen vagy maradjon?

Bár a bölcsességfog neve igen pozitív, mégis félelmetes szájegészségügyi tényezőként gondolunk rá manapság. Ezek azok a fogak, amelyekkel csak a baj van. Vagy még sem? Tényleg csak gondot okoznak? Erre kerestük a választ dr. Szabó Katalin fogszakorvossal, Épkézláb című magazinunk vendégével.

A tehetség és a szerencse is a pártján áll!

A sportban nem ismer tréfát a hódmezővásárhelyi Kocsor Kira fitnessező, míg kedvenc Rádió 7-es műsorában, a Szívküldiben pont a poénos beszélgetéseket szereti legjobban. Legutóbb még a játékkérdésre is válaszolt, és a szerencse úgy hozta, hogy ő lett az egyik nyertes.

Nyelvvizsga már az általános iskolában

A középfokú nyelvvizsga bizonyítvány megszerzése sem lehetetlen a makói Szent István Egyházi Általános Iskola diákjai számára. Hogy mindezt hogyan sikerült elérni, arról beszélgettünk a Rádió 7 hétfői Napraforgójának vendégeivel, Horváth János igazgatóval, Csapóné Mátó Mónikával, az angol nyelvi munkaközösség vezetőjével, Gabnai Andrea szülővel, Venk Dániel 6. osztályos diákkal és Szekeres Sarolta 8. osztályos diákkal.

200 millió forintból újult meg a bölcsőde!

Mintegy 164 gyermeket gondozhatnak és nevelhetnek méltó, magas színvonalú környezetben a 200 millió forintból megújult Kertvárosi Bölcsődében, Hódmezővásárhelyen. A hétfői sajtóbejáráson Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő és Hegedűs Zoltán, polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármester amellett, hogy alaposan körbejárták a teljes belső felújításon átesett épületszárnyat, labdákkal is kedveskedtek a bölcsiseknek.

Parázs mérkőzések a jégen! - Galéria

Ismét tetőtől talpig védőfelszerelésbe öltözött sportolók lepték el a vásárhelyi jégpályát, hiszen negyedik alkalommal rendezték meg az Amatőr Jégkorong Kupát. A torna egy napot csúszott a szombati esős idő miatt, ezért a vártnál kevesebb csapat lépett a pályára vasárnap.

Legyen életformánk a tekerés!

Az ünnepek alatt kipihentük magunkat, és volt időnk elgondolkodni azon is, mit szeretnénk idén másként csinálni. Nagy lendülettel vetettük bele magunkat ismét a kihívások tengerébe, és remélhetőleg ez a lendület tart is még egy darabig - jó esetben egész évben. Akik a sportosabb, egészséges életmód mellett döntöttek, azoknak segítettünk a Családi magazinban, Dr. Dudás-Szabó Anettel, az Anett SpinRacing tulajdonosával és edzőjével, valamit Samu Mónikával, edzővel.

Egy orvos polgár emlékére

Szombat délelőtt a hódmezővásárhelyi Szent István Király Templomban családtagjai, barátai, tisztelői vettek végső búcsút Dr. Kassai Miklóstól, az Hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház egykori igazgató főorvosától.

Klasszikus, perzselő, lendületes!

Meglátogattuk a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskola végzős diákjait pénteken délután az intézményben, hogy belessünk szalagavató táncuk kulisszatitkaiba. Örömmel láttuk, hogy a táncpárok Izgatottan és lelkesen próbálnak, és már csak apróbb finomítások szükségesek ahhoz, hogy minden lépés a helyén legyen a január 20-i szalagavató bálon.

A kevesebb néha több

Csütörtökön ismét örülhettek azok, akik a vásárhelyi jégpályán szerettek volna csúszkálni. A napos idő ellenére a hőmérséklet nem emelkedett olyan magasra, hogy be kelljen zárni a koripályát.

Wass Albert a mai kor emberének is üzen!

Wass Albert estet rendezett az erdélyi magyar író, költő születésének 110. évfordulója alkalmából a Németh László Városi Könyvtár és a Wass Albert Irodalompártoló Egyesület csütörtökön késő délután Hódmezővásárhelyen, a Németh László Városi Könyvtárban. A meghívott előadó, Tarics Péter felvidéki író, újságíró az emlékező esten felolvasásokkal, zongorajátékkal és egy-egy mű részletének előadásával tette emlékezetessé az eseményt.

Mi már védve vagyunk

Olvasóink is tapasztalhatták, hogy rövid időre nem volt elérhető weboldalunk. A kiesés oka az év elején nyilvánosságra került biztonsági rés a processzorokban. Ezt a sebezhetőséget orvosolták kollégáink.

Meghosszabbítják a Kodály Zoltán utcát

Tavasszal elkezdődhet a Bodzási út szélesítése, valamint a Kodály Zoltán utca meghosszabbítása is, amely a város egyik tehermentesítő útja lenne. Emellett számos többmilliárdos beruházás valósul meg 2018-ban Hódmezővásárhelyen. Erről beszélgettünk a Rádió 7 csütörtöki Napraforgójában Hegedűs Zoltán polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármesterrel.

további friss hírek