Nagy István az Európai Parlamentben

Az Európai Parlament Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottságának szeptember 25-i ülésén Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a német szaktárca képviselőjével együtt mutatta be az EP-képviselőknek a két ország kezdeményezésére, 14 uniós tagállam által július 18-án, Brüsszelben aláírt dokumentumot.

Buli 40 ezer négyzetméteren a fesztiválon

Az idei, október 19-22. közötti Csabai Kolbászfesztiválon újdonság, hogy a városi sportcsarnok mellett két, egyaránt négyezer négyzetméteres sátor, a Mokry Sámuel és a Munkácsy Mihály szolgálja a látogatókat két nagyszínpaddal. Hégelyné Győrfi Ilona programigazgató elmondta, ,,fésűfogszerűen” lesznek a programok, koncertek, vagyis amikor az egyik sátorban véget ér valami, akkor kezdődik a másikban. Összesen 40 ezer négyzetmétert tesz ki a rendezvény területe.

Először hazai pályán a Kosársuli

A szezonban először szerepel hazai pályán szerda este 18:30-kor a Vásárhelyi Kosársuli. Utasi Gábor csapata javítani szeretne az első két fordulóban elszenvedett vereséget követően a Hódtói Sportcsarnokban. Úgy tűnik azonban, hogy nem lesz könnyű dolguk, mivel holnap este az eddig még veretlen MEAFC látogat majd az alföldi városba.

A Kínában tett látogatás eredményei

Kedden 10 órától Napraforgó a rádió 7-ben! Műsorvezető: Ács Helga. Megyejáró magazin: Téma: Területi Operatív Program projektjeinek aktuális helyzete, ezen belül a Hódmezővásárhelyi Járást érintő fejlesztések, valamint a kínai Shaanxi testvérmegyében tett munkalátogatás eredményei; Vendég: Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke

Szegedi kutatónő kapta az elismerést

A Nőkért és tudományért díj 15 éve alatt idén hetedik alkalommal kapta szegedi kutatónő a L’Oréal és az UNESCO elismerését, ezúttal Dr. Tóth Szilvia Zita, az MTA Szegedi Biológiai Központ Növénybiológiai Intézetének tudományos főmunkatársát díjazták a növények C-vitamin termelésével kapcsolatos kutatásáért.

Őszi Kulturális Fesztivált rendeznek Szegeden

Öt hét alatt, hatvanöt helyszínen csaknem háromszáz program, kiállítások, koncertek, színházi előadások várják a nézőket az Őszi Kulturális Fesztiválon, amely megnyitóját október 2-án, hétfőn rendezik a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) központi épületében - tájékoztatta az intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Pályaorientációs program a Kamarával

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs rendezvényt tart október 12-én Hódmezővásárhelyen, a Fekete Sasban. A fókuszban a hiányszakmák bemutatása lesz, de a szakképző iskolák bemutatókkal is készülnek, hogy minél könnyebb legyen a választás.

Merkel kemény figyelmeztetést kapott

Rettenetesen nehéz koalíciós tárgyalások elé néz Angela Merkel, hiszen komoly figyelmeztetést kapott a német állampolgároktól vasárnap. Ahhoz, hogy népszerűségét visszanyerje, a német kancellárnak biztosítania kellene a németeknek a biztos egzisztenciát, és csökkentenie kellene a globalizáció negatív hatásait. A Ma reggel vendége Kiszelly Zoltán politológus volt, aki arról is beszélt, hogy még nagyjából egymillió migráns juthat el Németországba családegyesítés révén, ami még komoly fejfájást okozhat a német kancellárnak.

A közigazgatási reformról is egyeztettek

A magyar közigazgatási rendszer átalakításáról és a migrációs helyzet hazai kezeléséről tartott előadást dr. Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja szeptember 21-én, a lengyelországi Łódz vajdaság tartományi hivatalában. A megyei kormányhivatal delegációját dr. Zbigniew Rau, a vajdaság vezetője hívta meg, hogy egy szakmai szeminárium keretében összehasonlítsák a közigazgatási rendszerek működését, és megosszák egymással a jogalkalmazás gyakorlati tapasztalatait. A program előkészítésében és lebonyolításában kiemelt szerepe volt Karol Biernackinak, a Lengyel Köztársaság szegedi, tiszteletbeli konzuljának.

A második legjobb csapat a Hód-Úszó SE

Az elmúlt hétvégén a Szentes Sprint versenyen vettek részt a Hódok. A korosztályos csapatokból sokan betegség miatt hiányoztak, azonban a többiek helyettük is bizonyítottak. A Hód-Úszó SE az Iron Aquatics után a második helyet szerezte meg a szentesi megmérettetésen, és rengeteg éremmel térhettek haza.

Wladár Sándor az úszószövetség új elnöke

Nagy többséggel a korábbi olimpiai bajnok úszót, Wladár Sándort választotta elnöknek a Magyar Úszó Szövetség a vasárnap délelőtt megtartott tisztújító közgyűlésén. Az öt jelölt közül végül csak az ő neve került fel a szavazólapra. Előtte az egyik jelölt mérgében a levezetőelnök asztalára dobott egy játékbilincset.

további friss hírek