A csirke mellé járt a répa is

Összesen 800 darab csirkét, valamint 2 ezer kilogramm sárgarépát osztottak szét pénteken az apátfalvi községháza udvarán. Az adományból a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők, a 65 éven felüliek, valamint a közmunkások kaptak.

Hogyan válasszunk könyvelőt?

Megfelelő könyvelőt nem egyszerű találni. Kánvási Katalin közgazdászt, igazságügyi adó-és járulékszakértőt arról kérdeztük, mire kell odafigyelnie egy vállalkozónak, amikor könyvelőt választ.

Új jegytípusok a Török Sándor Strandfürdőben

Rendkívüli közgyűlést tartott Hódmezővásárhely Megyei Jogú Városa pénteken reggel 9 órától a Polgármesteri Hivatal Dísztermében. Ennek során döntöttek a 70 év felettiek támogatásáról szóló javaslatról és megtárgyalták a Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda jegyáraival kapcsolatos módosításokat is. Cikkünkben percről-percre követheti az eseményeket!

Aki akár már 300 emberen segíthetett

Egy alkalommal három embernek való véralapot vesznek le a donortól. Ha így nézzük, akkor a most 58 éves Horváth Sándor 18 esztendős kora óta százszor adott vért, így akár 300 betegen is segíthetett már. Őt, valamint minden olyan makóit, illetve kistérségit, aki negyvennél többször adott vért, csütörtökön köszöntötték.

Nagyér: csatorna, s nem szemétlerakó!

Hűtőszekrény leszakított ajtaja, három talicska törmelék - ez került bele már a kotrás másnapján a Nagyérbe. A makói csatorna állapota központi helyen szerepelt a csütörtök esti vertántelepi fórumon, melyen Czirbus Gábor alpolgármester és Gáspár Sándor települési képviselő válaszolt a kérdésekre.

Szél István a megyei agrárkamara elnöke!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei küldöttgyűlése csütörtökön kora délután tartotta alakuló ülését Hódmezővásárhelyen, a Polgármesteri Hivatal Dísztermében. Ennek során megválasztották a megyei tisztségviselőket, és a NAK megyei elnökét is, Szél Istvánt. A küldöttgyűlés eredményeiről késő délután tájékoztatták a sajtó képviselőit.

Szakképzési nyílt nap a választás segítéséért

Szakképzési nyílt napot tartott a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája csütörtökön déltől az intézményben. Nem csak a Corvin által kínált képzésekből kaphattak ízelítőt az érdeklődők, számos hasznos tanácsot is begyűjthettek az álláskereséssel és a szakmai gyakorlatok rendszerével kapcsolatban, továbbá a felnőttoktatásról is tájékozódhattak a résztvevők.

Egy jó szakma aranyat ér!

„Szaktudással a siker útján” elnevezéssel rendeznek csütörtökön szakképzési nyílt napot Hódmezővásárhelyen, amelynek ünnepélyes megnyitójára az Elegance Fodrászszalonban került sor délelőtt 10 órakor. A mai napon amellett, hogy az érdeklődők ízelítőt kaphatnak a különféle szakképzések mindennapjaiból, előadások során tájékozódhatnak többek között a felnőttképzésről, és a foglalkoztatás helyzetéről a városban.

Amikor kacsák kacsáznak az úton

A közlekedőket veszélyeztető kiszökő baromfik, új járdát használó autósok, szabálytalan parkolás foglalkoztatta leginkább szerda este a makói fórumozókat. Farkas Éva Erzsébet polgármester és Marosvári Attila települési képviselő válaszolt a kérdésekre.

Ajándékcsomagot kapnak a rászorulók Mártélyon

Szerdán kora délután tartotta rendes ülését Mártély képviselő testülete a Polgármesteri Hivatalban. Ennek során a grémium megszavazta többek között, hogy 2018-ban és 2019-ben 2000, bárányhimlő elleni védőoltásra különít el összesen 400.000 forintot, illetve döntöttek arról is, hogy idén is támogatják 2000 forint értékű élelmiszercsomaggal a rászoruló családok karácsonyát. Cikkünkben percről-percre olvashatja a történéseket.

Szakmák testközelből a Lisztben

Első alkalommal szervezett a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola pályaválasztási napot szerdán. A diákok kora délutánig számos szakmával ismerkedhettek meg testközelből az iskola falain belül és kívül is.

Az egyéni vállalkozók nyilvántartási száma

2010-től minden egyéni vállalkozónak fel kell tüntetnie vállalkozásával kapcsolatos okiratain, szerződésein az okmányiroda nyilvántartási számát. Ennek funkciójáról kérdeztük Kánvási Katalin közgazdászt, igazságügyi adó-és járulékszakértőt.

A hűség nem lehetőség, hanem döntés

A boldog párkapcsolatnak – azt gondolhatjuk – alapfeltétele a hűség. De vajon mit is értünk e fogalom alatt? Illetve ugyanazt gondolják a hűségről a nők és a férfiak? Heted7 boldogság című magazinunkban erről beszélgettünk Szőke Tündével és Szőke Róberttel, kommunikációs trénerekkel.

Az illegális lerakótól a Makovecz épületekig

A makoveczi épületek gazdaságossága, a járdák állapota, a hiányzó közvilágítás, illetve az illegális hulladéklerakók foglalkoztatták leginkább kedd este a makói lakossági fórum résztvevőit. Farkas Éva Erzsébet polgármester és Czirbus Gábor alpolgármester a városi fejlesztések ismertetése után válaszolt a felmerült kérdésekre.

A volt pártház sorsáról is döntöttek

Állami és önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok cseréjéről is döntöttek kedden a makói képviselők. A mindössze 5 percig tartó rendkívüli testületi ülésen arról is határoztak, hogy a város tulajdonosi hozzájárulását adja a JAG-ban induló energetikai korszerűsítéshez.

Hegedűs Zoltán veszi át Almási jogkörét

Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere hétfőn hajnalban elhunyt. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Városa rendkívüli közgyűlést tartott kedden reggel 8 órától a Polgármesteri Hivatal Dísztermében, hogy megemlékezzenek a város első emberéről. Cikkünkben percről-percre olvashatja a történéseket.

Jobb szemüveggel komfortosabb az élet

Régen, ha szemüveget írt fel az orvos nekünk, nem volt túl nagy lehetőségünk válogatni – csak kiváltottuk és viseltük. Ma már lehet a szemüvegünk akár teljesen személyre szabott is. Ezekről a lehetőségekről beszélgettünk Épkézláb című magazinunkban Zomboriné Móritz Margittal, a Móritz Optika optometristájával.

Világbajnokokat fogadtak Makón

A magyar kick-box legeredményesebb sportolóit fogadta irodájában hétfőn a makói polgármester. Farkas Éva Erzsébetet azzal a céllal keresték fel a világbajnokok, illetve Király István, a Magyar Kick-Box Szövetsége alelnöke, hogy a támogatásukról biztosítsák. A közeljövőben ugyanis Makó adhat otthont akár egy hazai rendezésű neves kick-box sporteseménynek.

A szakmák tanulása gyakorlatközpontú!

A duális szakképzési rendszer egyik alappillére, hogy a szakmát tanulók gyakorlati oktatáson mélyítsék el tudásukat. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési tanácsadói hálózata többek között abban is segít, hogy a gyakorlatot biztosító vállalkozások, és a tanulók egymásra találjanak. A kamara szakképzési tanácsadóinak munkájáról, szerteágazó feladatköréről, valamint a Kamara, ezzel a területtel kapcsolatos rendezvényeiről beszélgettünk a hétfői Napraforgó magazinban Iritz-Fekete Lívia szakképzési tanácsadóval és Horváth Gábor, képzési vezetővel.

Sok a betöltetlen állás

Makón és térségében nem csupán csökkent a munkanélküliség, hanem egyre több a betöltetlen álláshelyek száma is - derült ki egy hétfői sajtótájékoztatón. Úgynevezett térségi paktumiroda kezdte meg a működését a városban, melynek elsődleges célja helyi foglalkoztatási együttműködések kialakítása.

Luther, aki lecserélte a zárat

A reformáció 500. évfordulójának alkalmából a Szirbik Miklós Egyesület tanulmánykötetet jelentetett meg a makói református gyülekezet történetéből. A könyvet vasárnap mutatták be az érdeklődőknek a Belvárosi Református Egyházközség gyülekezeti termében.

Elvitték az ötöst

Megtört a jég, és 11 hét után valaki ráérzett, mi az az öt szám, amelyet szombat este kihúztak a varázslatos gömbből. A szerencsés majd’ másfél milliárddal lett gazdagabb!

további friss hírek