Gyerekeket is buszoztat az önkormányzat

Szülői kéréseknek eleget téve az apátfalvi önkormányzat saját kisbuszával viszi be a makói Pápay iskolába a gyerekeket - erről is döntöttek keddi ülésükön a képviselők. Emellett jövőre is kapnak anyagi támogatás azok az apátfalviak, akik a felsőoktatásban tanulnak.

A kórházig gurult a kormányablak

Deszken, a Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórházának udvarán vehették igénybe a dolgozók a kormányhivatali ügyintézést. A törvény szerint november elsejéig kell az egészségügyiseknek kiváltaniuk az úgynevezett e-személyi igazolványt. Abban kaptak segítséget, hogy ezt a munkahelyükön tehették meg. Erről kedden a helyszínen Juhász Tünde megyei kormánymegbízott adott tájékoztatást.

Nem elég várni a segítséget, tenni is kell

A hamarosan beinduló úgynevezett Kaláka-programot várják leginkább a makói Honvéd városrészben élők - derült ki a keddi közmeghallgatáson. A roma kisebbségi önkormányzat által szervezett eseményen a jelenlévők megtudták, segítenek nekik szűkebb környezetük rendbe tételében, de ebből a munkából nekik is ki kell venniük a részüket.

Már a karácsonyra is gondolnak Kiszomboron

Az idén először akár karácsonyi díszkivilágítás is lehet Kiszomboron - többek között ez is szóba került a keddi testület ülésen. A grémium emellett módosította a költségvetési rendeletét, tárgyalt az idősek támogatásáról, valamint arról is, hogy továbbra is segítik a felsőoktatásban tanuló zomboriakat havi 12 ezer forintos ösztöndíjjal.

Az éleslátás új dimenziója

Felgyorsult világunk ma már megköveteli, hogy egyszerre több feladatot végezzünk, s ehhez több eszközt használunk, melyek között gyorsan kell váltanunk – kezünkben az okostelefon, előttünk a monitor, mellettünk egy jegyzettömb – fontos, hogy minden eszközt jól lássunk, akkor is, ha különböző távolságra vannak tőlünk. A fókuszváltás azonban egy bizonyos kor után nehézségekbe ütközik. Erre lehet tökéletes megoldás a multifokális lencse. Erről beszélgettünk Zomboriné Móritz Margittal, a Móritz Optika diplomás optometristájával.

Ulmi diákok kulturális kalandjai Vásárhelyen

18 ulmi tanuló érkezett a Szent Hildegard Katolikus Leányiskolából szeptember 22-én pénteken Hódmezővásárhelyre, akik a Németh László Gimnázium és Általános Iskola által szervezett cserediák program keretein belül töltenek el a városban és az intézményben egy hetet. A diákokat dr.Kószó Péter alpolgármester köszöntötte hétfőn délelőtt a Polgármesteri Hivatal Dísztermében.

Szolgálatban Makó új tűzoltóautója - Galéria!

Modern, minden életmentő eszközzel felszerelt gépjárműfecskendő állt szolgálatba a makói hivattásos tűzoltóságon. Az új autó kulcsát hétfőn ünnepélyes keretek között Balogh Róbert alezredes, makói parancsnok vette át Szatmári Imre dandártábornoktól, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójától.

Crosstréning az Európai Sporthéten!

Most sem maradtak szárazak az edzőruhák a vasárnap délutáni ingyenes crosstréningen a Balogh Imsi Sportcsarnokban Hódmezővásárhelyen. Bagi Mátyás funkcionális tréner ezúttal is gondoskodott a test minden porcikájának átmozgatásáról. A crossfit edzések népszerűsége töretlen, és egyre több helyen találkozhatunk a tréner által népszerűsített mozgásformával. Az Európai Sporthéthez a mai délutánon csatlakozott az "Ezt válaszd!" program is, így a rendezvénysorozaton több alkalommal is edzhetünk Bagi Mátyással.

Fitten vágtak neki az ősznek! - Galéria!

A helyiek mellett szegedi és budapesti edzők dolgoztatták meg vasárnap a sportcsarnokban a Makói Őszi Fitt Nap résztvevőit. Béres Réka például egy háromnegyed órás kemény zsírégető tornát vezényelt a jelenlévőknek. A makói fitt naphoz kapcsolódott az európai sporthét rendezvénye, a Be Active is.

Újabb hét ötös nélkül

Az ötös jó! Sőt, remek! Akár a gyerekek ellenőrzőjébe kerül, akár a lottón nyerjük meg. Vajon melyikre van nagyobb esély? Nos, az ötöslottón a nyeremény ismét tovább halmozódik - legutóbb négy hete volt telitalálat, így jövő héten már 560 millió forint lesz a tét.

Családias csanádi nap - Galéria!

A pénteki pályaavató és focitorna után szombaton ünnepséggel, illetve kulturális rendezvényekkel folytatódott a III. Szent Gellért Napok programsorozata. A magyarcsanádiak egyik legfontosabb községi eseményén - a hagyományokhoz híven - legeket is köszöntöttek.

Hatszáz futó és 66 kör - Galériával!

Hatszázan döntöttek úgy szombaton, hogy részt vesznek a földeáki maratoni futáson. Senkinek sem kellett egyedül teljesítenie a több mint 42 kilométeres távot, hanem csapatok indultak, s a tagjaik annyit futottak, amennyit bírtak. Immáron tizenhatodik alkalommal szervezték meg ezt a sportos családi napot, mely a környező településekről is egyre több érdelődőt vonz.

Növényeinket se hagyjuk megfázni!

Ilyenkor szeptember végén, még nyílnak a völgyben a kerti virágok, de lassan fel kell készítenünk növényeinket is a hidegebb évszakra. Míg mi a hűvösebb napokon magunkra kapunk egy kardigánt, a virágaink nem tudnak védekezni. Ebben segített a Családi magazinban, a Rádió 7 hallgatóinak, Czeglédi Margit, a Margó Virág- és Ajándékbolt tulajdonosa.

Olimpikon buzdított a futóversenyen

A "Nem szégyen a futás!" elnevezésű programmal ért véget az Európai Mobilitási Hét pénteken délután a Népkerti futópályán. Több, mint kétszázan neveztek be a futóversenyre, s álltak a rajthoz. A buzdításhoz egy igen különleges vendég járult hozzá: Kazi Tamás, olimpikon immár negyedik alkalommal tett eleget Vásárhely meghívásának.

A csanádi 4 az 1-ben sportpálya - Galéria!

Átadták pénteken Magyarcsanád új műfüves sportpályáját. Érdekesség, az állami támogatásból, önkormányzati területen megépült létesítményhez két egyház is kötődik. A reformátusok által működtetett iskola udvarán áll maga a pálya, viszont a hozzátartozó lelátó már a római katolikus parókia kertjébe nyúlik át. Az avatóünnepségen részt vett és beszédet mondott Lázár János miniszter is.

Bőven maradt az ingyen ruhákból!

Ingyenes ruhaosztást tartottak Hódmezővásárhelyen a Csomorkányi u. 17 szám alatt található Hajléktalan Szállóban. Az akció, az intézmény számára érkező felajánlásokból valósult meg, ami az elmúlt egy évben halmozódott fel annyira, hogy már problémás a tárolásuk.

Elkészült a Klauzál utcai óvoda

Lázár János, miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő és Cseri Tamás önkormányzati képviselő pénteken délelőtt adta át a megújult Klauzál utcai óvodát. Másfél éven belül 11 hódmezővásárhelyi óvoda épülete újult meg, mintegy 564 millió forintból, így közel 900 óvodás kezdheti vásárhelyen komfortosabb és modernebb környezetben az évet.

Gyerekeknek segített a zongorajáték

Összesen 2 millió 370 ezer forint gyűlt össza Szentpéteri Csilla & Band, valamint vendégeinek májusi jótékonysági koncertjén. A pénzből eszközöket vásároltak a makói kórház gyermek- és újszülöttellátásának javára, melyeket pénteken a zongoraművész, zeneszerző adott dr. Kallai Árpád főigazgatónak és dr Ordódy Anikó adjunktusnak, a makói gyermek szakrendelés vezetőjének.

Oscar díjas menüsor Makón

Lukács István séf az egyetlen a világon, aki három alkalommal kapta meg a gasztronómia egyik legfontosabb nemzetközi kitüntetését, a szakács Oscar-díjat. A világhírű szakács ez alkalommal Makón járt, a Váll-Ker Kft. jóvoltából.

további friss hírek